تماس با ما

فید خبر خوان

نقشه سایت

بزرگترین سایت مقالات الکترونیک و مطالب مرتبط با الکترونیک

امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳


دسته بندی سایت

پیوند ها

آمار بازدید سایت

آمار بازدید

  • بازدید امروز : 265
  • بازدید دیروز : 233
  • بازدید کل : 1210518

مقایسه نرم افزارهای الکترونیک


نرم افزارهای مختلف الکترونیک

در این مقاله تمامی نرم افزار های رشته الکترونیک مانند MAX-PULS، VHDL، Alttium، Protues، multisim، SPICE، Orcad معرفی شده است و همچنین به بیان برخی از معایب و مزیت های آن ها و مقایسه ای کلی ما بین این نرم افزار ها پرداخته شده است.

بخش اول :

نرم افزارهای طراحی مدارت دیجیتال

1- MAX-PULS
2- VHDL

بخش دوم:

نرم فزارهای طراحی مدارچاپیPCB

1- Alttium
2- Protues

بخش سوم:

نرم افزارهای شبیه سازی طراحی pcbو آزمایشگاهی

1- multisim
2- SPICE
3- PROTEL
4- Orcad

5- Protues

 

 

انتشار : ۷ آبان ۱۳۹۴

توان الکتریکی چیست و طریقه محاسبه


این مدار قادر است با لمس کردن انگشتان یک رله را به کار بیاندازد که از آن می توانید بر روشن کردن دستگاه جانبی دیگری استفاده نمایید ، در این مدار دارای سه عدد ترانزیستور و یک عدد رله تک کنتاکت و چند مقاومت و خازن می باشد ، زمانی که صفحه آهنی کوچک موجود در این مدار را لمس نمایید ، رله به حالت فعال در می آید و می توانید برای روشن کردن یک دستگاه برقی مسیر سیم های آن دستگاه را به کنتاکتهای رله متصل نمایید .

 

نمای مدار

 

لیست قطعات مدار :

 

R110M

R247K

R3120k

R4470 Ohm

C115uF

D11N4007

Q12N5458

Q22N2222 or 2N3904

Q32N3906

K1Relay 12V


برگرفته شده از http://motavasete.blog.ir

انتشار : ۷ آبان ۱۳۹۴

کاربرد و عملکرد فیبر نوری


فیبرنوری یکی از محیط های انتقال داده با سرعت بالا است. امروزه از فیبر نوری در موارد متفاوتی نظیر: شبکه های تلفن شهری و بین شهری، شبکه های رایانه ای و اینترنت استفاده می شود. فیبرنوری رشته ای از تارهای شیشه ای است که هر یک از تارها دارای ضخامتی معادل تار موی انسان دارد و از آن برای انتقال اطلاعات در مسافت های طولانی استفاده می شود.

 

فیبرنوری یکی از محیط های انتقال داده با سرعت بالا است. امروزه از فیبر نوری در موارد متفاوتی نظیر: شبکه های تلفن شهری و بین شهری، شبکه های رایانه ای و اینترنت استفاده می شود. فیبرنوری رشته ای از تارهای شیشه ای است که هر یک از تارها دارای ضخامتی معادل تار موی انسان دارد و از آن برای انتقال اطلاعات در مسافت های طولانی استفاده می شود.

مبانی فیبرنوری

فیبرنوری، رشته ای از تارهای بسیار نازک شیشه ای است که قطر هر یک از تارها نظیر قطر یک تار موی انسان است. تارهای فوق در کلاف هایی سازماندهی و کابل های نوری را به وجود می آورند. از فیبرنوری به منظور ارسال سیگنال های نوری در مسافت های طولانی استفاده می شود.

مزایای فیبرنوری

فیبرنوری در مقایسه با سیم های مسی دارای مزایای زیر است:

ارزان تر:

هزینه چندین کیلومتر کابل نوری نسبت به سیم های مسی کمتر است.

نازک تر:

قطر فیبرهای نوری به مراتب کمتر از سیم های مسی است.

ظرفیت بالا:

پهنای باند فیبرنوری به منظور ارسال اطلاعات به مراتب بیشتر از سیم مسی است.

تضعیف ناچیز:

تضعیف سیگنال در فیبرنوری به مراتب کمتر از سیم مسی است.

سیگنال های نوری:

برخلاف سیگنال های الکتریکی در یک سیم مسی، سیگنال های نوری در یک فیبر تاثیری بر فیبر دیگر نخواهند داشت.

مصرف برق پایین:

با توجه به اینکه سیگنال ها در فیبرنوری کمتر ضعیف می شوند، بنابراین می توان از فرستنده هایی با میزان برق مصرفی پایین نسبت به فرستند ه های الکتریکی که از ولتاژ بالایی استفاده می کنند، استفاده کرد.

سیگنال های دیجیتال:

فیبرنوری برای انتقال اطلاعات دیجیتالی مناسب است.

غیراشتعال زا:

با توجه به عدم وجود الکتریسیته، امکان بروز آتش سوزی وجود نخواهد داشت.

سبک وزن:

وزن یک کابل فیبرنوری به مراتب کمتر از کابل مسی (قابل مقایسه) است.

انعطاف پذیر:

با توجه به انعطاف پذیری فیبرنوری و قابلیت ارسال و دریافت نور از آن، در موارد متفاوت نظیر دوربین های دیجیتال با موارد کاربردی خاص مانند: عکس برداری پزشکی، لوله کشی و ... استفاده می شود.

با توجه به مزایای فراوان فیبرنوری، امروزه از این نوع کابل ها در موارد متفاوتی استفاده می شود. اکثر شبکه های رایانه ای و یا مخابرات از راه دور در مقیاس وسیعی از فیبرنوری استفاده می کنند.

بخش های مختلف فیبرنوری

یک فیبرنوری از سه بخش متفاوت تشکیل شده است:

هسته (Core)

هسته نازک شیشه ای در مرکز فیبر نوری که سیگنال های نوری در آن حرکت می کنند.

روکش Cladding بخش خارجی فیبر بوده که دورتادور هسته را احاطه کرده و باعث برگشت نورمنعکس شده به هسته می شود.

با فررویه Buffer Coating

روکش پلاستیکی که باعث حفاظت فیبر در مقابل رطوبت و سایر موارد آسیب پذیر، می شود.

انواع فیبرنوری

صدها و هزاران نمونه از رشته های نوری فوق در دسته هایی سازماندهی شده و کابل های نوری را به وجود می آورند. هر یک از کلاف های فیبرنوری توسط روکش هایی با نام Jacket محافظت می شوند. فیبرهای نوری در دو گروه عمده ارائه می شوند:

فیبرهای تک حالته (Single Mode)

به منظور ارسال یک سیگنال در هر فیبر استفاده می شود نظیر: تلفن

فیبرهای چند حالته Multi Mode

به منظور ارسال چندین سیگنال در یک فیبر استفاده می شود (نظیر: شبکه های رایانه ای) فیبرهای تک حالته دارای یک هسته کوچک (تقریباً ۹ میکرون قطر) بوده و قادر به ارسال نور لیزری مادون قرمز (طول موج از ۱۳۰۰ تا ۱۵۵۰ نانومتر) می باشند. فیبرهای چند حالته دارای هسته بزرگتر (تقریبا ۵/۶۲ میکرون قطر) و قادر به ارسال نورمادون قرمز از طریق LED می باشند.

ارسال نور در فیبرنوری

فرض کنید، قصد داشته باشیم با استفاده از یک چراغ قوه یک راهروی بزرگ و مستقیم را روشن کنیم. همزمان با روشن نمودن چراغ قوه، نور مربوطه در طول مسیر مستقیم راهرو تابانده شده و آن را روشن خواهد کرد. با توجه به عدم وجود پیچ و خم در راهرو در رابطه با تابش نور چراغ قوه مشکلی وجود نداشته و چراغ قوه می تواند (با توجه به نوع آن) محدوده موردنظر را روشن کند. در صورتی که راهروی فوق دارای پیچ و خم باشد، با چه مشکلی برخورد خواهیم کرد؟

در این حالت می توان از یک آیینه در محل پیچ راهرو استفاده کرد تا باعث انعکاس نور از زاویه مربوطه شود. در صورتی که راهروی فوق دارای پیچ های زیادی باشد، چه باید کرد؟ در چنین حالتی در تمام طول مسیر دیوار راهروی موردنظر باید از آیینه استفاده کرد. به این ترتیب نور تابانده شده توسط چراغ قوه (با یک زاویه خاص) از نقطه ای به نقطه دیگر حرکت کرده (جهش کرده) و طول مسیر راهرو را طی خواهد کرد. عملیات فوق مشابه آن چیزی است که در فیبر نوری انجام می شود.

فناوری فیبر نوری

نور، در کابل فیبرنوری از طریق هسته (نظیر راهروی مثال ارائه شده) و توسط جهش های پیوسته (با توجه به سطح آبکاری شده) و(Cladding مشابه دیوارهای شیشه ای مثال ارائه شده) حرکت می کند. (مجموع انعکاس داخلی). با توجه به این که سطح آبکاری شده، قادر به جذب نور موجود در هسته نیست، نور قادر به حرکت در مسافت های طولانی می باشد، برخی از سیگنال های نوری به دلیل عدم خلوص شیشه موجود، ممکن است دچار نوعی تضعیف در طول هسته شوند. میزان تضعیف سیگنال نوری بستگی به درجه خلوص شیشه و طول موج نور انتقالی دارد. برای مثال، موج با طول ۸۵۰ نانومتر بین ۶۰ تا ۷۵ درصد در هر کیلومتر، موج با طول ۱۳۰۰ نانومتر بین ۵۰ تا ۶۰ درصد در هر کیلومتر، موج با طول ۱۵۵۰ نانومتر بیش از ۵۰ درصد در هر کیلومتر.

سیستم رله فیبرنوری

به منظور آگاهی از نحوه استفاده فیبرنوری در سیستم های مخابراتی، مثالی را ارائه خواهیم کرد که مربوط به یک فیلم سینمایی و یا مستند در رابطه با جنگ جهانی دوم است. در فیلم فوق دو ناوگان دریایی که بر روی سطح دریا در حال حرکت می باشند، نیاز به برقراری ارتباط با یکدیگر در یک وضعیت کاملا بحرانی و توفاتی را دارند. یکی از ناوها قصد ارسال پیام برای ناو دیگر را دارد. کاپیتان ناو فوق پیامی برای یک ملوان که بر روی عرشه کشتی مستقر است، ارسال می کند. ملوان، پیام دریافتی را به مجموعه ای از کدهای مورس (نقطه و فاصله) ترجمه می کند. در ادامه ملوان مورد نظر با استفاده از یک نورافکن اقدام به ارسال پیام برای ناو دیگر خواهد کرد.

یک ملوان بر روی عرشه کشتی دوم، کدهای مورس ارسالی را مشاهده و آنها را به زبان خاص (مثلا انگلیسی) تبدیل کرده و برای کاپیتان ناو ارسال می کند. فرض کنید فاصله دو ناو فوق از یکدیگر بسیار زیاد (هزاران مایل) باشد و به منظور برقراری ارتباط بین آنها از یک سیستم مخابراتی مبتنی بر فیبرنوری استفاده شود.

سیستم رله فیبرنوری از عناصر زیر تشکیل شده است:

فرستنده:

مسئول تولید و رمزنگاری سیگنال های نوری است.

فیبرنوری:

مدیریت سیگنال های نوری در یک مسافت را برعهده دارد.

بازیاب نوری:

به منظور تقویت سیگنال های نوری در مسافت های طولانی استفاده می شود.

دریافت کننده نوری:

سیگنال های نوری را دریافت و رمزگشایی می کند.

در ادامه به بررسی هر یک از عناصر فوق می پردازیم.

فرستنده

وظیفه فرستنده، مشابه نقش ملوان بر روی عرشه کشتی ناو فرستنده پیام است. فرستنده، سیگنال های نوری را دریافت و دستگاه نوری را به منظور روشن و خاموش شدن در یک دنباله مناسب (حرکت منسجم) هدایت می کند. فرستنده، از لحاظ فیزیکی در مجاورت فیبر نوری قرار دارد و ممکن است دارای یک لنز به منظور تمرکز نور در فیبر باشد. لیزرها دارای توان به مراتب بیشتری نسبت به LED می باشند. قیمت آنها نیز در مقایسه با LED به مراتب بیشتر است. متداول ترین طول موج سیگنال های نوری، ۸۵۰ نانومتر، ۱۳۰۰ نانومتر و ۱۵۵۰ نانومتر است.

بازیاب (تقویت کننده) نوری

همانگونه که قبلا اشاره شد، برخی از سیگنال ها در مواردی که مسافت ارسال اطلاعات طولانی باشد (بیش از یک کیلومتر) و یا از مواد خالص برای تهیه فیبرنوری (شیشه) استفاده نشده باشد، تضعیف و از بین خواهند رفت. در چنین مواردی و به منظور تقویت (بالا بردن) سیگنال های نوری تضعیف شده از یک یا چندین «تقویت کننده نوری» استفاده می شود.

تقویت کننده نوری از فیبرهای نوری متعدد به همراه روکشی خاص (doping) تشکیل می شوند. بخش دوپینگ با استفاده از یک لیزر پمپ می شود. زمانی که سیگنال تضعیف شده به روکش دوپینگی می رسد، انرژی ماحاصل از لیزر باعث می شود که مولکول های دوپینگ شده، به لیزر تبدیل شوند، مولکول های دوپینگ شده در ادامه باعث انعکاس یک سیگنال نوری جدید و قوی تر با همان خصایص سیگنال ورودی تضعیف شده، خواهند بود. (تقویت کننده لیزری)

دریافت کننده نوری

وظیفه دریافت کننده، مشابه نقش ملوان بر روی عرشه کشتی ناو دریافت کننده پیام است. دستگاه فوق سیگنال های دیجیتالی نوری را اخذ و پس از رمزگشایی، سیگنال های الکتریکی را برای سایر استفاده کنندگان (رایانه، تلفن و ...) ارسال می کند. دریافت کننده به منظور تشخیص نور از یک «فتوسل» و یا «فتودیود» استفاده می کند.

منبع

www.autoir.com

کاربرد و عملکرد فیبر نوری
انتشار : ۷ آبان ۱۳۹۴

چطور برخورد دهنده بزرگ هادرون (LHC) کار می کند؟


9هزار فیزیکدان، متخصص و مهندس از سراسر جهان در این مرکز با زیر نظر گرفتن رفتار ذرات و آثار این برخورد ها به مطالعه چگونگی بوجود آمدن جهان و حتی دلیل بوجود آمدن آن می پردازند. هر لحظه از این آزمایش به ما در درک جهان کمک می کند و هزاران راز خلقت را آشکار می سازد.

 

شاید این روزها خبر ها و عکس هایی از برخورد دهنده بزرگ هادرون (Large Hadron Collider:LHC) دیده باشید. خوب به هر حال این آدم های به ظاهر بیکار حتماً در حال تلاش برای هدفی مهم هستند که رسانه ها کار آن ها را «آزمایش مهبانگ(Big Bang)» یا «بزرگترین آزمایش تاریخ» می خوانند. بیایید در اینجا کمی بیشتر در مورد این آزمایش و این همه تجهیزات غول پیکر بدانیم و یک قدم از دوستان خود جلو بزنیم.

این آزمایش حاصل کار یک تونل و یک شتاب دهنده در ۱۰۰متر زیر مرز فرانسه و سوئیس است. LHC قسمتی از پروژه آزمایشی سازمان تحقیقات هسته ای اروپا یا CERN است و تمام پروژه ۶میلیارد دلار هزینه برده است.

چند لحظه بعد از شروع این آزمایش آهنربا های الکتریکی غول پیکری اتم ها و شعاع های اتمی را با سرعتی نزدیک به سرعت نور به حرکت در می آورد و با هم برخورد می دهد.

در جستجوی راز هستی

۹هزار فیزیکدان، متخصص و مهندس از سراسر جهان در این مرکز با زیر نظر گرفتن رفتار ذرات و آثار این برخورد ها به مطالعه چگونگی بوجود آمدن جهان و حتی دلیل بوجود آمدن آن می پردازند. هر لحظه از این آزمایش به ما در درک جهان کمک می کند و هزاران راز خلقت را آشکار می سازد.

دانشمندان برای درک بهتر این اسرار از نظریه ای به نام مدل استاندارد استفاده می کنند. این نظریه ترکیبی از نظریه نسبیت اینشتین و تئوری کوانتوم است. این نظریه با سه تا از چهار نیروی اساسی جهان یعنی نیروی قوی هسته ، نیروی ضعیف هسته و نیروی الکترومغناطیس سر و کار دارد و با نیروی چهارم که نیروی جاذبه است سر و کاری ندارد.

این نظریه توضیحاتی در مورد چندین پدیده فیزیکی دارد که درستی بسیاری از آن ها با انجام آزمایش های فراوان به اثبات رسیده و یا تا حد قابل قبولی به اثبات درستی آن ها نزدیک شده ایم. ولی جنبه های دیگر این نظریه همچنان در ابهام قرار دارد. یکی از ذرات زیر اتمی که توضیحی برای آن ارائه نشده است ذره «هیگز» (Higgs) است.

تحقیق بر روی این ذره می تواند به این سوال پاسخ دهد که چرا جرم وجود دارد؟ چرا اجسام جرم دارند؟

دانشمندان ذراتی را می شناسند که جرمی ندارند. مانند نوترون. ولی در مقابل ذراتی وجود دارند که جرم دارند. دانشمندان برای توضیح این پدیده به سراغ مکانیزم هیگز رفته اند. بر اساس این قسمت از نظریه باید ذره ای وجود داشته باشد و به همراه آن یک نیرو که به اجرام جرم بدهد. این درحالی است که بعضی از دانشمندان معتقدند که ممکن است این ذره حتی وجود نداشته باشد و بعضی هم معتقدند که این آزمایش نه تنها ما را به حقایقی از این قبیل می رساند بلکه ممکن است چیز هایی را به ما نشان دهد که ما حتی آن ها را در نظر نگرفته ایم.

موضوع دیگری که دانشمندان به دنبال کشف آن هستند ریشه در پیدایش جهان ماده دارد. در ابتدا انرژی و ماده با هم در آمیخته بودند. بعد از اینکه ماده و انرژی در ابتدای خلقت از هم جدا شدند ذرات ماده و پادماده یکدیگر را خنثی کردند. اگر این دو مقدار مساوی بود آنوقت دیگر ماده ای برای ما باقی نمی ماند و این دو ذره یکدیگر را کاملاً از بین می بردند. ولی خوشبختانه بیشتر از مقدار پاد ماده، ماده وجود داشت.

دانشمندان امیدوارند که این فرایند و وجود پاد ماده را در آزمایش LHC مشاهده کنند و به این سوال پاسخ دهند که چرا تفاوتی در مقدار ماده و پاد ماده وجود داشته است.

«ماده تاریک» نیز یکی از مقاصد مهم دانشمندان در این آزمایش است. درک کنونی ما از جهان نشان می دهد که مقدار ماده ای که می بینیم و در اطراف ما و کهکشان ما قرار دارد تنها ۴درصد کل ماده در جهان است و دانشمندان از روی حرکات کهکشان های اطراف ما حدس می زنند که مقدار ماده ای وجود دارد که ما قادر به رویت آن نیستیم و نام ماده تاریک را بر آن نهاده اند.

با این حال تمام ماده ای که در جهان وجود دارد، یعنی ماده قابل رویت و ماده تاریک تنها ۲۵درصد از جهان را تشکیل می دهند. فرضیات می گویند که باقی جهان از انرژی که نام آن را «انرژی تاریک» می گذارند تشکیل شده است. دانشمندان با انجام آزمایش ها و مشاهدات مختلف در LHC امیدوارند که اثباتی برای این فرضیات پیدا کنند و یا به نتایجی برسند که توضیحات متفاوتی برای این پدیده ها ارائه بدهد.

این پیش بینی های عجیب و تکان دهنده تنها بخشی از اهداف آزمایشات دانشمندان در LHC است و ممکن است آزمایشات آن ها به نتایج باورنکردنی دیگری نیز برسد.

اگر به نظر شما ماده پاد ماده و ماده و انرژی تاریک خیلی هم عجیب نیستند شاید بخواهید بدانید که بعضی دانشمندان معتقدند که LHC به آن ها کمک می کند تا به ابعادی بیشتر از ابعاد فعلی دنیای ما برسند. ما تا به حال تحت چهار بعد، یعنی ۳ بعد فضایی طول و عرض و ارتفاع ؛ و زمان زندگی کرده ایم و یا شاید تنها اینطور فکر می کنیم و ابعاد دیگری نیز وجود دارند!

بعضی از نظریه های فیزیک تنها در ابعادی بیشتر از ابعاد ۴گانه ما درست هستند. برای مثال حالتی از نظریه ریسمان (StringTheory) تنها در ابعاد بالای ۱۱تا به نتیجه می رسد.

نظریهٔ ریسمان شاخه ای از فیزیک نظری و بیشتر مربوط به حوزه فیزیک انرژی های بالاست .این نظریه در ابتدا برای توجیه کامل نیروی قوی به وجود آمد ولی پس از مدتی با گسترش کرومودینامیک کوانتومی کنار گذاشته شد و در حدود سالهای ۱۹۸۰ دو باره برای اتحاد نیروی گرانشی و برطرف کردن ناهنجاری های تئوری ابر گرانش وارد صحنه شد. بنا بر آن ماده در بنیادین ترین صورت خود نه ذره بلکه ریسمان مانند است. یعنی تمام ذرات بنیادین (مثل الکترون، پوزیترون و فوتون) اگر با بزرگنمایی خیلی خیلی زیاد نگریسته شوند ریسمان دیس هستند. ریسمان می تواند بسته (مثل حلقه) یا باز (مثل بند کفش) باشد. توضیح اینکه چرا ابعادی بیشتری برای طرح این نظریه و وجود ریسمان ها لازم است مربوط به مباحث فیزیک نظری و نظریه گروه ها در ریاضی است.

این نظریه در بین فیزیکدانان و دانشمندان طرفداران زیادی دارد و آن ها امیدوارند که LHC به آن ها کمک کند تا نظر منتقدان را کمی تغییر دهند و قسمت هایی از درستی نظریه ریسمان را ثابت کنند.

LHC و حساب و کتاب آن!

تمام این ها به تاسیسات عظیمی در مرز بین فرانسه و سوئیس وابسته است. محیط تونل شتاب دهنده و سالن ها برخورد دهنده ۲۷ کیلومتر است و در ۱۰۰متری زیر زمین قرار دارد. تأسیسات کنترل و محل کار دانشمندان و مهندسین بالای این دستگاه ها و در سطح زمین است و دسترسی به تونل ها از طریق آسانسور و پله انجام می پذیرد.

شتاب دهنده با آهنرباهای بسیار قوی کار می کند و به ذرات سرعتی برابر ۹۹.۹۹درصد سرعت نور می دهد. این آهنرباها از نوع ابر رسانا هستند و صدها تون وزن دارند. در ساخت تونل شتاب دهنده از ۹۶۰۰ قطعه از این آهنرباها استفاده شده است. برای سرد کردن آهنرباها دمای آن ها را به ۲۷۱.۲۵ درجه سلسیوس زیر صفر می رسانند. این دما حتی از خلأ خارج از جو نیز سردتر است.

نامی از خلأ بردیم و بهتر است بدانید که مسیر تونل شتاب دهنده برای گذر شعاع ذرات عاری از هرگونه مولکول اضافی است. حتی یک مولکول مزاحم نیز می تواند مسیر حرکت شعاع ها را تغییر دهد و پمپ های تخلیه بسیار پرقدرتی وظیفه تخلیه تونل ها را دارند که حتی یک مولکول گازی شکل را نیز از قلم نمی اندازند

LHC و تمام آزمایش های آن دارای ۱۵۰میلیون حسگر و شناساگر هستند. اطلاعاتی که این حسگر ها در هر ثانیه به کامپیوتر ها و مراکز پردازش اطلاعات می فرستند ۷۰۰مگابایت است! این به این معنی است که اگر LHC به طور بی وقفه در یک سال کار کند ۱۵میلیون گیگابایت اطلاعات از آزمایشات آن جمع آوری می شود.

شاید به فکر انرژی که این مرکز مصرف می کند نیز افتاده باشید. پیش بینی می شود که LHC سالانه ۸۰۰هزار مگاوات ساعت برق مصرف کند. هزینه این مقدار برق ۱۹میلیون یورو تخمین زده می شود!

اساس کار این آزمایش به این گونه است که دو شعاع ذرات را از دو جهت مخالف به سمت یکدیگر می فرستند و بعد از برخورد آن ها به هم رفتار آن ها را مشاهده می کنند.

در قلب LHC

بیایید به سفر یک پروتون در LHC نگاهی بیندازیم. ابتدا دانشمندان از اتم هیدروژن الکترون را خارج می کنند تا پروتون از آن باقی بماند. سپس پروتون ها وارد LINAC۲ می شوند. این دستگاه ها پروتون ها را به داخل شتاب دهنده ای به نام PS Booster شلیک می کند. از فرکانس های رادیویی خاصی برای شتاب دادن به پروتون و از آهنربا های ابر رسانا برای نگاه داشتن آن ها در مسیر استفاده می شود.

وقتی پروتون به سرعت مناسب می رسد، PS Booster آن را به دستگاه دیگری به نام SuperProtonSynchrotron می فرستد. در این مرحله پروتون ها به گروه هایی تقسیم بندی می شوند و در همین گروه ها حرکت می کنند. هر گروه دارای ۱۱^۱۰۱.۱ پروتون است و در هر شعاع ۲۸۰۸گروه وجود دارد. این دستگاه شعاع ها را در جهتی مخالف یکدیگر حرکت می دهد.

در داخل LHC و بعد از ۲۰دقیقه شعاع ها ۱۱۲۴۵ بار در داخل تونل می چرخند و در یک ثانیه ۶۰۰میلیون بار برخورد می کنند.

با برخورد پروتون ها با هم ذراتی کوچکتر تشکیل می شوند. از فروپاشی پروتون ذراتی شکل می گیرند که عمر آن ها چند هزارم ثانیه است. حسگر ها اطلاعات تشکیل و تبدیل این ذرات زیر اتمی را دریافت و آن ها را به مراکز پردازش اطلاعات می فرستند.

در این میان بعضی از پروتون ها با یکدیگر برخورد نمی کنند و تا جایی که به مرحله فروپاشی برسند به حرکت ادامه می دهند. در این مرحله پروتون های اضافی توسط پرده ای از گرافیت جذب می شوند.

پردازش اطلاعات

طراحان سیستم کامپیوتری و پردازشی CERN به جای استفاده از ابر کامپیوترها برای انجام محاسبات، از روش پردازش موازی یا Parallel Computing استفاده می کنند. به این ترتیب که اطلاعات به جای پردازش در داخل مرکز به چندین کامپیوتر در نقاط مختلف فرستاده می شود و هر کامپیوتری قسمتی کوچک از پردازش را انجام می دهد ولی در عوض مجموع این پردازش ها، انبوهی از اطلاعات پردازش شده و آماده مطالعه می شود.

گروه اول کامپیوتر های این شبکه در داخل CERN قرار دارد و اطلاعات را برای پردازش به قسمت های کوچکی تقسیم می کند. دوازده گروه کامپیوتر دیگر در دوازده کشور شامل: کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، اسپانیا، سوئیس، تایوان، هلند، انگلستان، آمریکا و یکی از کشور های اسکاندیناوی اطلاعات را با استفاده از اتصال های که سرعتشان به ۱۰گیگابایت بر ثانیه می رسد، دریافت و پردازش می کند.

در مرحله ای دیگر گروهی از کامپیوتر های کوچک تر شامل کامپیوتر های دانشگاه ها و مراکز علمی به کمک کامپیوتر های دیگر می آیند و بعد از اتمام کار پردازش اطلاعات را به کامپیوتر های بالایی خود می فرستند و سرانجام به CERN. [هکر ها به LHC نفوذ کردند]

آیا LHC زندگی ما را تهدید می کند؟

گروهی از مردم معتقدند که آزمایشاتی از این قبیل ممکن است مشکلات جدی برای سیاره ما بوجود آورد. دو نفر از بازنشسته های بازرسان هسته ای در مارچ ۲۰۰۸ شکایتی را به دادگاه ایالتی هاوایی بردند و با مطرح کردن شکایت خود خواستار توقیف LHC شدند.

این نگرانی ناشی از این دیدگاه است که آزمایشات LHC باعث ایجاد سیاه چاله هایی می شود. سیاه چاله ها اجسام یا ناحیه هایی غیر شناخته شده و غیر مطالعه شده هستند که اجرام را در خود فرو می برند و آن ها را به انرژی و ماده هایی با چگالی بی نهایت تبدیل می کند.

مسئولین CERN نیز با قدرت تمام این حرف ها را تأیید کردند! ولی به مردم این اطمینان را دادند که مقدار سیاه چاله های ایجاد شده در LHC آنقدر کم است که در کمتر از ثانیه نابود می شوند.

دیدگاهی که از سیاه چاله ها وجود دارد، مربوط به نابود شدن ستاره ها در کهکشان های دیگر است. ولی روشن است که جرم نابود شده با مقدار سیاه چاله مرتبط است و مقدار پروتون در LHC با جرم ستار ه ها قابل مقایسه نیست.

نگرانی های دیگری نیز وجود دارد. بعضی ها از Strangelets ها حرف می زنند. گیتی شناس ها بر این باورند که این ناحیه ها باعث ایجاد میدان گرانشی قوی می شود که ممکن است زمین را به ویرانه ای تبدیل کند.

مسئولین CERN بار دیگر با قدرت و اطمینان به این اعتراضات نیز پاسخ دادند! آن ها می گویند که اولاً Strangelets ها تنها زایده یک فرضیه هستند و هیچ مشاهده ای وجود آن ها و اثراتشان را ثابت نمی کند. دوماً اینکه اگر هم همچنین ناحیه های بوجود آیند بسیار ضعیف و نا پایدار خواهند بود. جواب تقریباً قانع کننده دیگری نیز به این اعتراضات داده شده است. بعضی می گویند که این Strangelets ها زایده تشعشعات کیهانی هستند و اگر وجود هم داشته باشند حتما تا به حال به زمین نزدیک شده اند و با توجه به اینکه زمین هنوز زمین است و ما انسان ها هنوز هم در آن زندگی می کنیم، Strangeletsها را خیلی هم نباید جدی گرفت!

اکثریت دانشمندان و صاحب نظریان بر این باورند که این آزمایش افق دید ما را در درک بهتر جهان گسترس می دهد. تلسکوپی که گالیله ساخته بود در حد دوربین هایی که امروزه همه جا می توان آن ها را خریداری کرد، قدرت بزرگنمایی داشت ولی با این حال ما را به درک بهتر کهکشانمان رساند. آزمایش هایی مانند LHC با اینکه ممکن است در اول راه خود باشند ولی با این حال می تواند در آینده، علم دانش بشری را به دوردست ببرد.

چطور برخورد دهنده بزرگ هادرون (LHC) کار می کند؟
انتشار : ۷ آبان ۱۳۹۴

الگوریتم ضرب کننده Booth و پیاده سازی آن با زبان VHDL


مکانیزم های زیادی برای ضرب کردن اعداد باینری وجود دارد که اساس آنها تقریباً ثابت است و متشکل از یک سری ضرب های جزئی و جمع می باشد

 

مکانیزم های زیادی برای ضرب کردن اعداد باینری وجود دارد که اساس آنها تقریباً ثابت است و متشکل از یک سری ضرب های جزئی و جمع می باشد. اما شیوه هائی وجود دارد که سرعت و تعداد این ضرب ها و جمع ها را کاهش داده و موجب تسریع ضرب باینری می شود. در یکی از این روش ها که booth نام دارد تعداد ضرب های جزئی را کاهش می دهد و باعث تسریع ضرب می شود و در روش دیگر (wallace tree) تعداد جمع ها را کاهش می دهد.

در روش booth که یکی از روش های ضرب سریع محسوب می شود ما ضرب های جزئی کمتری خواهیم داشت که می توان این ضرب های جزئی را به روش های مختلف با هم جمع کرده این روش هر چند روند ضرب را سریع تر می کند ولی آن را پیچیده تر خواهد کرد.

در روش Wallace tree بر عکس روش booth در تعداد ضرب های جزئی تغییری ایجاد نمی شود بلکه با شیوه ای خاص روند جمع کردن ضرب های جزئی را کاهش می دهد.

الگوریتم ضرب کننده Booth و پیاده سازی آن با زبان VHDL
انتشار : ۷ آبان ۱۳۹۴

مشخصه های فنی دوربین Panasonic Lumix DMC G۱


یکی از دوربین های که در چند ماه گذشته به خصوص در نمایشگاه Photokina بسیارمورد توجه قرار گرفت Lumix G۱ بود که این دوربین طلایه دار نسل جدیدی از دوربین های D SLR با قابلیت و امکانات جدید است.

 

یکی از دوربین های که در چند ماه گذشته به خصوص در نمایشگاه Photokina بسیارمورد توجه قرار گرفت Lumix G۱ بود که این دوربین طلایه دار نسل جدیدی از دوربین های D SLR با قابلیت و امکانات جدید است. شرکت پاناسونیک، خبر از ساخت نوع جدیدی از حسگرهای دوربین را منتشر کرد که Micro Four Thirds Standard نام داشت و متعاقبا اعلام کرد که به زودی با استفاده از این حسگر شاهد ظهور نسل جدیدی از دوربین های D SLRخواهیم بود که سبک تر و کم حجم تر هستند. دوربین دیجیتال Lumix DMC G ۱ Panasonic که در سپتامبر ۲۰۰۸ میلادی به بازار معرفی شد اولین دوربین D SLR با قابلیت تعویض لنز و مجهز به حالت Full time Live View می باشد که در آن از آینه و منشور استفاده نشده است.

طبیعی است با نبود آینه و منشور نه تنها تا اندازه ای از حجم کلی بدنه دوربین کاسته می شود، بلکه صدای شاتر نیز حذف خواهد شد.Lumix DMC G۱ جدیدترین دوربین پاناسونیک رسما با استفاده از این سیستم جدید متولد شده است. سری جدید این مدل که خط تولید G نام دارد، در حقیقت ادامه دهنده دوربین E ۴۲۰ است که تا به امروز به عنوان کوچک ترین D SLR جهان شناخته می شود. این Lumix جدید واکنش های جالبی را بین سایت های تخصصی عکاسی برانگیخته است.

تفاوت های این سیستم با سیستم سه به چهار قبلی دوربین های پاناسونیک در سه نکته اصلی خلاصه می شود:

۱) فاصله مانت دوربین (لبه انتهایی لنز که به دوربین وصل می شود) تا حسگر دوربین تقریبا نصف می شود.

۲) قطر مانت دوربین (یا در حقیقت قطر انتهای لنز) ۶ میلی متر کوچک تر می شود.

۳) کنتاکت های الکتریکی لبه مانت از ۹ نقطه به ۱۱ نقطه افزایش پیدا می کنند. بدنه کوچک شده و مشخصه های پیشرفته در کنار یک حسگر کارآمد نوع سه چهارم نه تنها به داشتن یک دوربین قابل حمل با کاربری ساده می انجامد، بلکه به نظر می رسد خط پر رنگی را هم بین دوربین های نسل جدید و قدیم D SLR کشیده باشد. وزن زیاد و حجم بزرگ دو ویژگی کلی دوربین های D SLRبه شمار می روند.

به همین خاطر، کاربرانی که به صورت حرفه ای عکاسی نمی کنند و نمی خواهند با دوربین های بزرگ کار کنند، فرصت گرفتن عکس های باکیفیت این دوربین ها را از دست می دهند. از سوی دیگر عدم ارائه لنز های تخصصی و همچنین کوچک بودن آن روی دست عکاسان حرفه ای که مشتریان اصلی D SLRها هستند می تواند نوعی نقطه ضعف برای آن به حساب بیاید. Lumix DMC G۱ با تنوع رنگی خوبی طراحی شده و دست انتخاب شما را تا اندازه ای باز گذاشته است.

حسگر ۱۲.۱۱ مگاپیکسل MOS، پردازش گر جدید Venus Engine HD این پردازشگر در داشتن عکس های بدون نویز نقش مهمی دارد. فیلترSupersonic Wave قابلیت دیگری است که Lumix DMC G۱ به آن مجهز شده است. این فیلتر به عنوان بخشی از سیستم کاهش گرد و غبار دوربین از نشستن هر گونه غبار بر روی حسگر جلوگیری می کند. به این ترتیب، کیفیت خوب تصاویر حفظ خواهد شد. قابلیت های کارآمد دیگری مانند صفحه نمایش ۳.۰ اینچی ۴۶۰.۰۰۰ پیکسلی از جمله ویژگی های این دوربین هستند. شایان ذکر است این دوربین فاقد مود فیلمبرداری است.

حسگر Live MOS این دوربین به شما امکان می دهد بتوانید از مزایای Full time Live View در هر دو حالت LCD زاویه باز یا هنگام کار با منظره یاب الکترونیکی بهره ببرید. دوربین G۱ علاوه بر برخورداری از لنزهای Micro Four Thirds به شما امکان داده است تا با لنزهای استاندارد سه به چهار قبلی نیز کار کنید. از این رو، در انتخاب لنز قدرت زیادی خواهید داشت و می توانید با هر لنزی که خواستید از سازندگان مختلف کار کنید. از دیگر مشخصه های به کار رفته در این دوربین می توان به خروجی mini HDMI برای اتصال آسان دوربین به دیگر AVها اشاره کرد.

همانطور که اشاره کردیم، دوربین Lumix DMC G۱ بر اساس سیستم Micro Four Third کار می کند. سیستم سه به چهار یا Micro Four Third نه تنها به کوچک شدن حجم ظاهری دوربین کمک می کند، بلکه در مورد لنز نیز به همین صورت عمل می کند. اندازه حسگر دوربین هایی که با این سیستم کار می کنند ۱۸۱۳.۵ میلی متر می باشد. دوربین Lumix DMC G۱ دوربین دیجیتال کاملی است که مشخصه های پیش بینی نشده متعددی را به شما ارایه کرده است.حجم و وزن کم وطراحی زیبا دو مشخصه کلی دوربین Panasonic (Lumix DMC G۱) به شمار می روند. بسته به نوع کاربری خود، از کار با آن راضی خواهید بود.

مشخصه های اصلی دوربین Panasonic Lumix DMC G۱

حسگر ۱۲.۱۱ مگاپیکسل Live MOS نوع سه به چهار

قابلیت تعویض لنز

عدم تجهیز به آیینه و منشور

لرزشگیر اپتیکال

حالت Full time Live View

فیلتر Supersonic Wave

پردازشگر جدید Venus Engine HD

سرعت عکاسی پیاپی ۳ فریم در ثانیه (۷ عکس RAW یا به تعداد نامحدود عکس JPEG)

ایزوی ۳۲۰۰ ۱۰۰

سرعت شاتر ۴۰۰۰/۱ ۶۰ ثانیه ای

صفحه نمایش ۳.۰ اینچی ۴۶۰.۰۰۰ پیکسلی

خروجی mini HDMI

ابعاد:

۴۵۸۴۱۲۴ میلیمتر

وزن:

۳۶۰ گرم

مشخصه های فنی دوربین Panasonic Lumix DMC G۱
انتشار : ۷ آبان ۱۳۹۴

صفحه نمایش LCD


هر روز نمایشگرهای کریستال مایع یا LCD:Liquid Crystal Display را در اطراف خود می بینید. از تلفن همراهتان گرفته تا ساعت دیجیتالی یا نمایشگرهای تلویزیون و کامپیوتر.

 

هر روز نمایشگرهای کریستال مایع یا LCD:Liquid Crystal Display را در اطراف خود می بینید. از تلفن همراهتان گرفته تا ساعت دیجیتالی یا نمایشگرهای تلویزیون و کامپیوتر.

نام کریستال مایع کمی نا آشنا و غیر معمول به نظر می رسد چون تصوری که از کریستال داریم ماده ای سخت و کاملاً جامد است. بیایید در این مورد بیشتر بدانیم و سپس به سراغ معرفی صفحه نمایش LCD برویم.

همه ما می دانیم که سه حالت ماده وجود دارد. جامد، مایع و گاز. مولکول های جامد در قید نیروی بین مولکولی هستند و به همین دلیل با نظم مشخصی جسمی معمولاً سخت را تشکیل می دهند. در مقابل مولکول های مایع از نیروی جاذبه مولکولی کمتری برخوردار هستند ولی باز هم این نیرو به اندازه ای است که آن ها را با هم متحد قرار دهد و مانند گاز آزادانه در محیط، به صورت بی نظم حرکت نکنند.

در این میان بعضی مواد حالتی بین مایع و جامد به خود می گیرند. به این معنی که هم مانند جامد در قید نیروی بین مولکولی هستند و هم مانند مایع به حالت سیال حرکت می کنند. کریستال مایع بیشتر به حالت مایع تمایل دارد تا جامد.

با این حال مقدار گرمایی که برای مایع کردن کریستال جامد نیاز است تقریباً زیاد است. به همین دلیل است که صفحه نمایش های LCD در دماهای مختلف رفتار غیر عادی از خود نشان می دهند.

با توجه به نوع کریستال، انواع مختلفی از کریستال مایع وجود دارد. نوعی از کریستال مایع که از آن در ساخت LCD استفاده می شود نسبت به عبور جریان رفتار های مختلفی از خود نشان می دهد. یکی از این رفتار عبور و گسیل نور از خود است.

کریستال های مایع را به دو دسته تقسیم می کنند. نوعی از آن گرما گرا هستند و به تغییرات گرمایی واکنش نشان می دهند. نوع دیگر به تغییرات شیمیایی واکنش نشان می دهند.

نوع اول را نیز از نظر ساختار مولکولی به دو نوع تقسیم می کنند. نوعی که در شکل گیری در محیط به حالت تصادفی شکل می گیرد و نوع دیگری که خود حالت مشخص و آرایش مخصوصی دارد.

شکل گیری نوع دوم بستگی به اثر یک عامل خارجی دارد. این عامل می تواند یک جریان الکتریکی باشد و یا یک قالب فیزیکی که کریستال تحت آن شکل گیرد. کریستال مایع معمولاً حالتی گره مانند به خود می گیرند ولی با عبور جریان رشته های آن ها از یکدیگر باز می شوند و به صورت منظم شکل می گیرند.

در ساخت LCD چهار موضوع کلی وجود دارد:

۱) اینکه نور می تواند قطبی شود

۲) کریستال مایع می تواند نور را تغییر و از خود عبور دهد

۳) ساختار کریستال مایع با عبور جریان تغییر می کند

۴) و اینکه موادی شفاف وجود دارند که جریان را از خود عبور می دهند

برای ساخت LCD ابتدا نیاز به دو شیشه قطبی شده (Polarized) نیاز داریم. روی طرفی از شیشه که قطبی نشده است ماده ای پلاستیکی کشیده می شود. این ماده باعث می شود تا شبکه هایی بر روی سطح شیشه ایجاد شود.

سپس بر روی این لایه پلاستیکی، لایه ای از کریستال مایع نیز کشیده می شود. شبکه های تشکیل شده از پلاستیک به کریستال مایع شکل و فرم می دهند. سپس صفحه های شیشه قطبی شده که با روکش های پلاستیکی و کریستالی آماده شده اند را در ردیف های عمودی و افقی در مقابل یکدیگر قرار می دهند.

با عبور نور از هر کدام از لایه ها، سرعت و زاویه لرزش آن تغییر می کند. در انتها اگر زاویه و جهت گیری نور با شبکه تشکیل شده از پلاستیک بر بروی صفحه انتهایی مطابق باشد، نور از آن عبور می کند.

همانطور که گفتیم با القای جریان به کریستال مایع شکل گره مانند آن باز می شود. در این حالت نور را در زاویه و جهت گیری متفاوت با خطوط شبکه مانند لایه بیرونی قرار می دهد و نور را از خود عبور نمی دهد و آن قسمت از کریستال تاریک تر به نظر می رسد.

کریستال مایع به هیچ عنوان از خود نور گسیل نمی کند. به همین دلیل برای تشکیل تصویر به غیر از القای جریان، نیاز به منبع خارجی نور نیز داریم.

برای درک بهتر این مطلب به یک ساعت دیجیتالی نگاه کنید. قسمتی از صفحه که اعداد در آن نمایش داده نمی شوند روشن است. این نوع صفحه های LCD معمولاً دارای منبع نور خارجی نیستند و تنها نور محیط را بازتاب می دهند. سپس با القای جریان در کریستال مایع از انعکاس نور در قسمتی که می خواهیم آن را نمایش دهیم جلوگیری می کنیم و به جای ایجاد تصویر با روشن کردن، با خاموش کردن مناطقی از صفحه ای روشن تصاویر را نمایش می دهیم.

این نوع LCDها برای صفحه نمایش هایی مناسب هستند که تصاویری مشخص را همواره نشان می دهند. صفحه های ۷ قسمتی یا ۷Segment مثال مناسبی برای این نوع است.

در LCDهای رنگی از نوعی نور فلورسنت استفاده می شود و صفحه ای گسترده از این نوع لامپ نور را به طور مساوی می تاباند تا از متناسب بودن تصویر اطمینان حاصل شود.

LCDهای ماتریسی نیز نوع دیگری از نمایش گر های LCD هستند. برای ساخت اینگونه LCDها از دو لایه شیشه ای به استفاده می شود.

به یکی از این شیشه ها ردیف و به دیگری یک سطرها متصل می شوند. هر سطر به یک مدار مجتمع متصل می شود و هر کدام از نوعی ماده شفاف رسانا ساخته شده است. به این ترتیب با فرستادن جریان به هر پیکسل، کریستال مایع از هم باز می شود و نور را عبور نمی دهد. این نوع LCD مشکلات بزرگی از جمله زمان طولانی برای پاسخ دارد.

صفحه نمایش هایی که تصاویر رنگی را نشان می دهند دارای سه زیر پیکسل سبز و آبی و قرمز هستند. برای ساخت هر پیکسل یک مدار مجتمع و یک خازن نیاز است. برای یک لپ تاپ ساده که LCD آن ۷۶۸۱۰۲۴ پیکسل دارد ۲۳۵۹۲۹۶ خازن و IC استفاده شده است. مشکلی که در این میان رخ می دهد این است که اگر تنها یکی از ترانزیستور ها و یا خازن ها به صورت دقیق کار نکنند قسمتی از صفحه از کار می افتد.

با فراگیر شدن استفاده از LCD و بزرگتر ساختن و بیشتر کردن پیکسل ها، شانس داشتن ترانزیستور ها و خازن های معیوب بیشتر می شود و سازندگان هم اکنون به دنبال رفع اینگونه مشکلات و رسیدن به پیکسل های بیشتر و بالا بردن دقت و کیفیت نمایشگر ها LCD هستند.

صفحه نمایش LCD
انتشار : ۷ آبان ۱۳۹۴

کنترل از راه دور ۵ کاناله مادون قرمز


پروژه کنترل از راه دور ۵ کانله با مادون قرمز که با میکروکنترلر AVR و به زبان C تهیه شده است.

خروجی هر رله با استفاده از کانکتور در اختیار بوده و می توان با آن ۵ وسیله برقی را روشن و خاموش کرد .
برنامه میکرو به زبان C و با کامپایلر GCC و در AVR Studio نوشته شده است . از یک سنسور ۳ پایه مادون قرمز برای دریافت علائم و از درایور ULN23003 برای راه اندازی رله ها استفاده شده است.

 

برای کنترل این پروژه باید از کنترل هایی با فرمت NEC استفاده شود. این نوع کنترل ها در CD/DVD پلیرهای مدل چینی استفاده می شود.

 

برد کنترل این پروژه ۶ متر می باشد.

 

محتویات :

سورس کامل برنامه به زبان C ، شماتیک ، PCB طراحی شده مدار

 

جهت دریافت فایل های این پروژه اینجا کلیک کنید. ( ۳۷۰KB )

 

منبع:

http://extremeelectronics.co.in/avr-projects/avr-project-%E2%80%93-atmega8-based-multi-channel-ir-remote/

انتشار : ۷ آبان ۱۳۹۴

تایپ SMS با کی پد


با استفاده از این پروژه می توانید توسط کی پد ۴ در ۴ ماتریسی به تایپ جملات انگلیسی همانند تایپ SMS بپردازید. در پروژه های کوچک که از کی پد استفاده می شود محدودیت هایی در تعداد کلید ها داریم . یکی از نیازهای اصلی در پروژه ها، ورود جملات و تایپ کاراکترها می باشد که با استفاده از این سورس می توان بر این مشکل غلبه نمود. این پروژه روی مینی کامپیوتر AMC8 نیز قابل اجرا می باشد ولی با این حال می توانید سخت افزاری مجزا برای آن طراحی نمایید.

این پروژه با میکروکنترلر AVR و با کامپایلر Bascom AVR تهیه شده است.


این مجموعه شامل نقشه کامل مدار و سورس پروژه به زبان Bascom می باشد.


جهت دانلود فایل های این پروژه اینجا کلیک کنید. ( ۱۴۴KB )


منبع: www.AVR64.com

 

 

انتشار : ۷ آبان ۱۳۹۴

برد آموزشی برای میکروکنترلر AVR


این برد آموزشی به نوعی خاص میباشد. زیرا میتوان بر روی آن از تمامی امکانات میکرو کنترلر های خانواده AVR,8051 به طور همزمان بهره بهره برداری کرد. دقت داشته باشید که فایل PCB این پروژه توسط پروتل DXP باز می شود.

 

جهت دانلود فایل های این پروژه اینجا کلیک کنید. ( ۲۷۱KB )

 

منبع: www.5volt.ir

 

انتشار : ۷ آبان ۱۳۹۴

ماشین حساب مهندسی با AVR


این پروژه دارای ۲ کی پد می باشد که اولی مربوط به ۴ عمل اصلی و دیگری دارای توابع مهندسی و مثلثاتی است و به همراه یک LCD که محاسبات را به زیبایی نمایش می دهد. این ماشین حساب یکی از کامل ترین پروژه های AVR می باشد و به زبان C نوشته شده است. به همراه این پروژه ما فایل سورس زبان سی و فایل کد ویژن به همراه فایل پروتئوس آن را برای شما قرار داده ایم . میکروکنترلر به کار رفته ATmega16 می باشد که در بازار فراوان وجود دارد . ماشین حساب مهندسی معرفی شده می تواند توابع زیر را انجام دهد :

Sin ,Cos , Tan ,Cot , Arc Sin , Arc Cos, Log , Sqrt, Exp

 

جهت دانلود شبیه ساز با پروتیوس و سورس برنامه با کد ویژن اینجا کلیک کنید. ( ۵۴KB )

 

منبع: www.elec4u.ir

انتشار : ۷ آبان ۱۳۹۴

ارسال SMS با ماژول RF


این پروژه با استفاده از ماژول های RF ، متنی را که توسط کی پد وارد می کنید و روی LCD نمایش پیدا می کند را به یک گیرنده دیگر ارسال می کند .

برد تقریبی این فرستنده گیرنده در سایت تکنو الکترو حدود ۲-۳ کیلومتر ذکر شده است. ولی برد واقعی این پروژه نباید بیشتر از ۲۰۰ متر باشد.

این پروژه به زبان بیسیک و با کامپایلر بیسکام نوشته شده است . میکروی استفاده شده ATmega8 است . کی پد ۴*۴ و LCD 16*4 در ساخت آن نیاز دارید .

 

جهت دانلود شماتیک به همراه سورس بسکام و فایل هگز فرستنده و گیرنده اینجا کلیک کنید. ( ۷۴۰KB )

 

منبع: www.techno-electro.com


انتشار : ۷ آبان ۱۳۹۴

قفل رمز دیجیتال با AVR


این پروژه با میکروکنترلر AVR به زبان بیسیک و با کامپایلر بیسکام تهیه شده است. از کی پد ۳*۴ ماتریسی جهت رابط کاربری استفاده شده است .

میکروکترلر استفاده شده ATmega8 می باشد که می توان برنامه را به راحتی برای همه میکروکنترلر های AVR تغییر داد.

پسورد این پروژه ۸ رقمی می باشد و در حافظه EEPROM داخلی میکروکنترلر ذخیره می شود و با قطع تغذیه میکروکنترلر از بین نمی رود.

 

توجه: قبل از اولین راه اندازی، کلید Default را به صورت وصل نگه داشته و تغذیه را وصل کنید تا عبارت Memory Erased را بر روی LCD ببینید. در این صورت رمز پیشفرض دستگاه ۱۱۱۱۱۱۱۱ شده و می توانید وارد سیستم شده و رمز را به دلخواه تغییر دهید.

 

اهداف:
آموزش برنامه نویسی ساختیافته با سابروتین
آموزش عدم استفاده از دستور Goto تحت هیچ شرایطی
آموزش کار با کی پد ۳ در ۴
آموزش کار با حافظه دائمی EEPROM
آموزش کار با آرایه ها و رشته ها


این پروژه با سورس و شبیه ساز در پروتیوس جهت دانلود قرار داده شده است.

 

جهت دانلود فایل های این پروژه اینجا کلیک کنید. ( ۱۰۰KB )

 

منبع: www.AVR64.com


انتشار : ۷ آبان ۱۳۹۴

راهنمای جامع ایمنی در برق

راهنمای جامع ایمنی در برق

برق، یکی از مهم ترین اختراعات بشر است که نقش حیاتی در زندگی روزمره ما دارد. با این حال، برق می تواند بسیار خطرناک باشد و در صورت عدم رعایت نکات ایمنی، می تواند منجر به برق گرفتگی، آتش سوزی و سایر حوادث ناگوار شود. در این راهنمای جامع، به بررسی کامل اصول ایمنی در برق، از ... ...

راهنمای جامع خازن ها - درک کامل اصول، کاربردها و انواع

راهنمای جامع خازن ها - درک کامل اصول، کاربردها و انواع

خازن ها، یکی از اجزای اساسی مدارهای الکتریکی و الکترونیکی هستند که وظیفه ذخیره سازی بار الکتریکی را بر عهده دارند. در این راهنمای جامع، به بررسی عمیق خازن ها، از جمله اصول عملکرد، انواع، کاربردها، محاسبات و انتخاب خازن مناسب، می پردازیم. با این راهنما می توانید: اصول ... ...

راهنمای جامع تبدیل واحدهای الکتریکی

راهنمای جامع تبدیل واحدهای الکتریکی

در دنیای برق و الکترونیک، آشنایی با واحدهای الکتریکی و نحوه تبدیل آنها بین یکدیگر از مهارت های ضروری است. این راهنمای جامع، به شما کمک می کند تا به طور کامل بر تبدیل واحدهای الکتریکی مسلط شوید. در این راهنما، به بررسی موارد زیر می پردازیم: معرفی واحدهای پایه و فرعی ... ...

راهنمای جامع نصب کابل برق

راهنمای جامع نصب کابل برق

با این راهنمای جامع، به دنیای نصب کابل برق قدم بگذارید، اصول و الزامات آن را بشناسید، با انواع کابل ها و ابزارهای مورد نیاز آشنا شوید، مراحل نصب را به صورت گام به گام فرا بگیرید و با نصب اصولی کابل برق در منزل یا محل کار خود، از ایمنی و آسایش بیشتری برخوردار شوید!   برق، ... ...

شبیه سازی شبکه HVDC

شبیه سازی شبکه HVDC

در این پروژه، یک واحد انرژی تجدید پذیر (توربین بادی) از طریق خطوط جریان مستقیم ولتاژ بالا (HVDC) به یک شبکه AC متصل شده است. بدیهی است که از دو مبدل (کانورتر) AC به DC جهت تبدیل پارامترهای الکتریکی استفاده شده است. سیستم های کنترل مبدل ها برای واحد تجدید پذیر و شبکه به ... ...

دریافت فایل : شبیه سازی شبکه HVDC
مطالعه روش‏های تلفیق داده در سیستم ناوبری ترکیبی INS/GNSS

مطالعه روش‏های تلفیق داده در سیستم ناوبری ترکیبی INS/GNSS

این محصول در قالب یک سمینار کامل نوشته شده است که نیاز به هیچگونه ویرایشی ندارد. این فایل در ۷۸ صفحه و در فرمت word تنظیم شده است که شامل چکیده،فهرست مطالب که در ۶ فصل آورده شده و در نهایت مراجع و رفرنس ها می باشد. در این سمینار قصد داریم ابتدا اصول کارکرد سیستم ناوبری ... ...

شناسایی سیستم به روش آنالیز طیفی با کد نویسی در متلب و مقایسه آن با کد دستوری spa

شناسایی سیستم به روش آنالیز طیفی با کد نویسی در متلب و مقایسه آن با کد دستوری spa

این فایل در فرمت پاورپوینت تهیه شدا است. این کد براساس سه گام مهم نوشته شده است که مختصرا شرح داده می شود گام اول: ابتدا ورودی را به سیستم اعمال می کنیم و خروجی ها را ثبت می کنیم. اولین گام محاسبۀ کوواریانس و کراس کوواریانس از این ورودی و خروجی هاست. برای شناسایی سیستم ... ...

پاورپوینت کامل و جامع با عنوان تقریب فیلترهای الکترونیکی (فیلتر و سنتز مدار) در 112 اسلاید

پاورپوینت کامل و جامع با عنوان تقریب فیلترهای الکترونیکی (فیلتر و سنتز مدار) در 112 اسلاید

فیلتر پایین‌گذر (به انگلیسی: Low-pass filter) نوعی از فیلتر می‌باشد که سیگنال‌هایی با بسامدی کمتر از بسامدی مشخص را عبور می‌دهد لازم به توجه است که این فیلتر در بحث پردازش سیگنال و جریان‌های متناوب اهمیت دارد و اثری بر جریان‌های مستقیم ندارد. فیلتر بالاگذر (به انگلیسی: ... ...

پاورپوینت گیاه جینکو بیلوبا

پاورپوینت گیاه جینکو بیلوبا

عنوان پاورپوینت:دانلود پاورپوینت گیاه جینکو بیلوبافرمت: پاورپوینت قابل ویرایشتعداد اسلاید: 17پاورپوینت کامل و آماده ارائهفهرست مطالب:معرفی کوتاهی از گیاه جینکو بیلوباترکیبات شیمیایی اصلیاصلی ترین ترکیب تشکیل دهنده آنمکانیسم عمل جینکو بیلوبااشکال دارویی جینکو بیلوباکاربرد آن ... ...

دانلود جزوه کنترل مدرن دانشگاه خواجه نصیر

دانلود جزوه کنترل مدرن دانشگاه خواجه نصیر

جزوه عالی و کامل تایپ شده سیستم های کنترل پیشرفته (کنترل مدرن) آماده برای دانلود است. مشخصات جزوه دانشگاه: صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی رشته: مهندسی برق، مهندسی مکانیک استاد: دکتر بیژن معاونی فایل های همراه جزوه: تمرین ها و جواب های کامل، کوئیزها، پروژه ها فرمت: PDF پی ... ...

راهنمای جامع طبقه بندی فیوزها

راهنمای جامع طبقه بندی فیوزها

با این راهنمای جامع، به دنیای شگفت انگیز فیوزها قدم بگذارید، انواع مختلف آنها را بشناسید، با نحوه کار و عملکرد آنها آشنا شوید و با انتخاب و استفاده صحیح از فیوزها، از تجهیزات و لوازم برقی خود در برابر خطرات ناشی از اضافه بار و اتصال کوتاه محافظت کنید!   فیوزها، یکی از ... ...

شبیه سازی مقاله جبران سازی نامتعادلی ولتاژ در ریز شبکه با ژنراتور سنکرون مجازی

شبیه سازی مقاله جبران سازی نامتعادلی ولتاژ در ریز شبکه با ژنراتور سنکرون مجازی

مبدل های قدرت در دهه گذشته کاربردهای زیادی در صنعت برق پیدا کرده اند. ژنراتور سنکرون مجازی (VSG) یک نمونه واقعا موثر از این مبدل ها است که می تواند برای القای دینامیک مورد نظر به شبکه استفاده شود. علیرغم عملکرد عالی VSGها در شرایط متعادل، آنها انعطاف پذیری لازم برای حذف ... ...

راهنمای جامع سیم پیچی دینام

راهنمای جامع سیم پیچی دینام

با این راهنمای جامع، به دنیای شگفت‌انگیز سیم پیچی دینام قدم بگذارید، با اصول و مراحل سیم پیچی انواع مختلف دینام آشنا شوید و با به کارگیری دانش و مهارت خود، به تعمیر و بازسازی دینام خودرو و سایر تجهیزات برقی بپردازید!   دینام، یکی از اجزای حیاتی سیستم برق خودرو است که ... ...

دانلود شبیه سازی یکسوساز تک فاز تمام موج تریستوری

دانلود شبیه سازی یکسوساز تک فاز تمام موج تریستوری

شبیه سازی یکسوساز تک فاز تمام موج تریستوری   الکترونیک صنعتی یا الکترونیک قدرت شاخه ای از مهندسی برق است که در آن با استفاده از خواص حالت جامد مواد نمیه هادی، توان ها (ولتاژ ها و جریان ها) ی قدرت کنترل یا تبدیل می شوند. بنابراین تمام منابع تغذیه جدید همچون شارژرها، ... ...

کتاب Impedance source power electronic converters

کتاب Impedance source power electronic converters

این کتاب محصول جدید انتشارات wiley در سال 2016 است. برای اطلاعات بیشتر به اینجا مراجعه شود. فرمت: PDF تعداد صفحات:419 پیشنهاد ویژه: در صورتی که تمایل دارید کتاب فوق را با 80 درصد تخفیف به همراه یک هدیه ویژه خریداری نمایید به بخش خرید پکیج کتاب های الکترونیک قدرت ... ...

پاورپوینت کامل و جامع با عنوان فتوولتاییک در 47 اسلاید

پاورپوینت کامل و جامع با عنوان فتوولتاییک در 47 اسلاید

فتوولتاییک (به انگلیسی: Photovoltaics) یا به اختصار PV، فناوری تبدل (انرژی) نور به الکتریسیته از راه استفاده از نیم‌رساناهایی است که ویژگی اثر فوتوولتاییک دارند؛ پدیده‌ای که در زمینه‌های فوتوشیمی، فیزیک و الکتروشیمی مورد استفاده و بررسی است. یک سامانه فتوولتاییک با ... ...

اگر به یک وب سایت یا فروشگاه رایگان با فضای نامحدود و امکانات فراوان نیاز دارید بی درنگ دکمه زیر را کلیک نمایید.

ایجاد وب سایت یا
فروشگاه حرفه ای رایگان

پرفروش ترین ها


    پر بازدید ترین های فورکیا


    مطالب تصادفی

    • کاربرد و عملکرد فیبر نوری
    • چطور برخورد دهنده بزرگ هادرون (LHC) کار می کند؟
    • الگوریتم ضرب کننده Booth و پیاده سازی آن با زبان VHDL
    • مشخصه های فنی دوربین Panasonic Lumix DMC G۱
    • صفحه نمایش LCD

    تمام حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به "" می باشد