تماس با ما

فید خبر خوان

نقشه سایت

بزرگترین سایت مقالات الکترونیک و مطالب مرتبط با الکترونیک


دسته بندی سایت

پیوند ها

آمار بازدید سایت

آمار بازدید

  • بازدید امروز : 7
  • بازدید دیروز : 212
  • بازدید کل : 1207614

شبیه سازی گام به گام PID کنترلر در سیمولینک متلب


در این مقاله قصد داریم تا یک PID کنترلر را گام به گام با استفاده ار بلوک های انتگرال گیر و مشتق گیر در سیمولینک متلب ایجاد کرده و خروجی نهایی آن را با خروج بلوک آماده در متلب مقایسه نماییم.

 

مقدمه
کنترل کننده های PID برای سیستم های حلقه بسته SISO استفاده می شود. این کنترلر با اعمال تناسبی و انتگرالی و مشتقی بر روی سیگنال خطا سعی در کنتر خروجی یک دستگاه میکند. در ادامه با استفاده از نرم افزار سیمولینک متلب سعی در پیاده سازی گام به گام یه کنترل کننده PID خواهیم کرد. بلوک PID را با اجزای مانند گین، انتگرال گیر و مشتق گیر ایجاد کرده و در نهایت رفتار آن را با بلوک PID آماده خود نرم افزار متلب مقایسه خواهیم کرد. تا صحت مفهومی را که بررسی کردیم اثبات نماییم.

 

کنترل کننده تناسبی
در شکل زیر ماشین ما با رفتار Gain1 می باشد که با استفاده از اعمال یک ضریب بر روی سیگنال خطا، سعی در کنترل خروجی آن شده است. در این سیستم ، خروجی کنترل کننده، ضریبی از خطای سیستم می باشد.

2

‏۱: کنترل کننده تناسبی

پاسخ شبیه سازی کنترلر تناسبی بالا به ورودی پله از قرار زیر است:

3

‏۲: پاسخ کنترل کننده تناسبی به ورودی پله

رنگ زرد سیگنال ورودی و رنگ صورتی خروجی می باشد. عملکرد عالی در کنترل دارد ولی در خروجی خطای ماندگار مشاهده می شود.
نکته: فایل شبیه سازی این کنترل کننده در فولدر P Controler ضمیمه شده است که باید با سیمولنک متلب اجرا شود. فایل در پایین صفحه قابل دانلود می باشد.

 

کنترل کننده انتگرالی
در شکل زیر ماشین ما با رفتار Derivative می باشد که با استفاده از اعمال یک انتگرال بر روی سیگنال خطا، سعی در کنترل خروجی آن شده است. در این سیستم ، خروجی کنترل کننده، انتگرال خطای سیستم می باشد.

4

۳: کنترل کننده انتگرالی

پاسخ شبیه سازی کنترلر انتگرالی بالا به ورودی پله از قرار زیر است:

5

‏۴: پاسخ کنترل کننده انتگرالی به ورودی پله

رنگ زرد سیگنال ورودی و رنگ صورتی خروجی می باشد
نکته: فایل شبیه سازی این کنترل کننده در فولدر I Controler ضمیمه شده است که باید با سیمولنک متلب اجرا شود. فایل در پایین صفحه قابل دانلود می باشد.

کنترل کننده مشتق گیر
در شکل زیر ماشین ما با رفتار ۱/S می باشد که با استفاده از اعمال یک مشتق بر روی سیگنال خطا، سعی در کنترل خروجی آن شده است. در این سیستم ، خروجی کنترل کننده، مشتق خطای سیستم می باشد.

6

‏۵: کنترل کننده مشتق گیر

پاسخ شبیه سازی کنترلر مشتق گیر بالا به ورودی پله از قرار زیر است:

7

۶: پاسخ کنترل کننده مشتق گیر به ورودی پله

رنگ زرد سیگنال ورودی و رنگ صورتی خروجی می باشد. این کنترل کننده به تنهایی استفاده نمی شود.
نکته: فایل شبیه سازی این کنترل کننده در فولدر D Controler ضمیمه شده است که باید با سیمولنک متلب اجرا شود. فایل در پایین صفحه قابل دانلود می باشد.

 

کنترل کننده PI
این کنترل کننده را کنترل کننده تناسبی، انتگرالی می گویند. در شکل زیر ماشین ما با رفتار Derivative می باشد که با استفاده از اعمال ضریب تناسبی و انتگرال بر روی سیگنال خطا، سعی در کنترل خروجی آن شده است.

8

۷: کنترل کننده PI

پاسخ شبیه سازی کنترلر PI بالا به ورودی پله از قرار زیر است:

9

‏۸: پاسخ کنترل کننده PI به ورودی پله

رنگ زرد سیگنال ورودی و رنگ صورتی خروجی می باشد .
نکته: فایل شبیه سازی این کنترل کننده در فولدر PI Controler ضمیمه شده است که باید با سیمولنک متلب اجرا شود. فایل در پایین صفحه قابل دانلود می باشد.

کنترل کننده PI بالا با مقادیر Kp=1 و Ki=20 عملکرد خیلی خوبی از خود نشان داد.

10

‏۹: پاسخ کنترل کننده PI برای ضرایب مناسب

 

کنترل کننده PD
این کنترل کننده را کنترل کننده تناسبی، مشتقی می گویند. در شکل زیر ماشین ما با رفتار Intearator می باشد که با استفاده از اعمال ضریب تناسبی و مشتق بر روی سیگنال خطا، سعی در کنترل خروجی آن شده است.

11

‏۱۰: کنترل کننده PD

پاسخ شبیه سازی کنترلر PD بالا به ورودی پله از قرار زیر است:

12

‏۱۱: پاسخ کنترل کننده PD به ورودی پله

رنگ زرد سیگنال ورودی و رنگ صورتی خروجی می باشد .
نکته: فایل شبیه سازی این کنترل کننده در فولدر PD Controler ضمیمه شده است که باید با سیمولنک متلب اجرا شود. فایل در پایین صفحه قابل دانلود می باشد.
کنترل کننده PD بالا با مقادیر Kp=2 و Kd=0.5 عملکرد خیلی خوبی از خود نشان داد.

13

۱۲: پاسخ کنترل کننده PD به ورودی پله با ضرایب مناسب

 

کنترل کننده PID
این کنترل کننده را کنترل کننده تناسبی، انتگرالی و مشتقی می گویند. در شکل زیر ماشین ما با رفتار (S+5)/(S(S+1)(S+2) می باشد که با استفاده از اعمال ضریب تناسبی، انتگرال و مشتق بر روی سیگنال خطا، سعی در کنترل خروجی آن شده است.

14

‏۱۳: کنترل کننده PID

پاسخ شبیه سازی کنترلر PID بالا به ورودی پله از قرار زیر است:

15

۱۴: پاسخ کنترل کننده PID به ورودی پله

رنگ زرد سیگنال ورودی و رنگ صورتی خروجی می باشد . سیستم بعد از گذشت زمان ۱۸ ثانیه به خروجی مطلوب رسید.
نکته: فایل شبیه سازی این کنترل کننده در فولدر PID Controler_1 ضمیمه شده است که باید با سیمولنک متلب اجرا شود. فایل در پایین صفحه قابل دانلود می باشد.
کنترل کننده PD بالا با مقادیر Kp=10 و Ki=10 و Kd=2 عملکرد خیلی خوبی از خود نشان داد. سیستم بعد از گذشت زمان ۹ ثانیه به خروجی مطلوب رسید.

16

‏۱۵: پاسخ کنترل کننده PID به ورودی پله با ضرایب اصلاح شده

 

استفاده از بلوک آماده PID در نرم افزار متلب
برای راحتی کاربران، در نرم افزار متلب بلوک آماده PID کنترلر وجود دارد که باعث افزایش سرعت کار می شود. در شکل زیر اجرای شبیه سازی را با بلوک آماده PID مشاهده میکنید:

17

‏۱۶: کنترل کننده PID

برای تنظیم ضرایب PID باید بر روی بلوک PID دابل کلیک کرده و در پنجره باز شده مقادیر را تنظیم نمود. پاسخ شبیه سازی کنترلر PID بالا به ورودی پله با مقادیر Kp=10 و Ki=10 و Kd=2 از قرار زیر است:

18

‏۱۷: شبیه سازی کنترل کننده PID با بلوک آماده نرم افزار متلب

رنگ زرد سیگنال ورودی و رنگ صورتی خروجی می باشد . سیستم بعد از گذشت زمان ۹ ثانیه به خروجی مطلوب رسید.
نکته: فایل شبیه سازی این کنترل کننده در فولدر PID Controler_2 ضمیمه شده است که باید با سیمولنک متلب اجرا شود. فایل در پایین صفحه قابل دانلود می باشد.

 

نتیجه گیری
برای پیاده سازی یک کنترل کننده PID تلاش ما به طراحی شکل ۱۳ ختم شد. یک کنترل کننده که با اعمال ضریب تناسبی و انتگرال و مشتق بر روی سیگنال خطا قادر به کنترل خروجی در زمان مناسب بود. که شکل خروجی سیگنال با ضرایب اصلاح شده در شکل ۱۵ مشخص است. این خروجی را اگر با شکل ۱۷ که خروجی بلوک آماده PID کنترل نرم افزار متلب است مقایسه شود متوجه خواهیم شد که خروجی هر دو بلوک مشابه هم می باشد. بنابر این مفهومی که برای دست یابی به یک کنترل کننده PID در پیش گرفته بودیم درست بود. و در صورت پیاده سازی این مفهوم بر روی فرایند های فیزیکی مانند کنترل دور موتور و … می توان انتظار یک سیستم با خروجی مطلوب را داشت.

 

جهت دانلود فایل های ضمیمه این مقاله آموزشی اینجا کلیک کنید. (۳۹KB)

 

تهیه و تنظیم: علی رضا جودی

لینک منبع:

http://projects.m32.ir/4246/

 

خواننده گرامی: برای تهیه هر یک از این مقالات زمان ، انرژی و هزینه بسیار زیادی صرف می شود. در حق ما لطف نموده و مطالب را بدون هیچ تغییر و با ذکر منبع انتشار دهید. رعایت کپی رایت باعث انگیزه و امید تولید کننده های مطالب آموزشی میشود. با سپاس از خوانندگان محترم و با امید به روزهای بهتر

 

 

  انتشار : ۴ آبان ۱۳۹۴               تعداد بازدید : 5783
مطالعه روش‏های تلفیق داده در سیستم ناوبری ترکیبی INS/GNSS

مطالعه روش‏های تلفیق داده در سیستم ناوبری ترکیبی INS/GNSS

این محصول در قالب یک سمینار کامل نوشته شده است که نیاز به هیچگونه ویرایشی ندارد. این فایل در ۷۸ صفحه و در فرمت word تنظیم شده است که شامل چکیده،فهرست مطالب که در ۶ فصل آورده شده و در نهایت مراجع و رفرنس ها می باشد. در این سمینار قصد داریم ابتدا اصول کارکرد سیستم ناوبری ... ...

شناسایی سیستم به روش آنالیز طیفی با کد نویسی در متلب و مقایسه آن با کد دستوری spa

شناسایی سیستم به روش آنالیز طیفی با کد نویسی در متلب و مقایسه آن با کد دستوری spa

این فایل در فرمت پاورپوینت تهیه شدا است. این کد براساس سه گام مهم نوشته شده است که مختصرا شرح داده می شود گام اول: ابتدا ورودی را به سیستم اعمال می کنیم و خروجی ها را ثبت می کنیم. اولین گام محاسبۀ کوواریانس و کراس کوواریانس از این ورودی و خروجی هاست. برای شناسایی سیستم ... ...

پاورپوینت کامل و جامع با عنوان تقریب فیلترهای الکترونیکی (فیلتر و سنتز مدار) در 112 اسلاید

پاورپوینت کامل و جامع با عنوان تقریب فیلترهای الکترونیکی (فیلتر و سنتز مدار) در 112 اسلاید

فیلتر پایین‌گذر (به انگلیسی: Low-pass filter) نوعی از فیلتر می‌باشد که سیگنال‌هایی با بسامدی کمتر از بسامدی مشخص را عبور می‌دهد لازم به توجه است که این فیلتر در بحث پردازش سیگنال و جریان‌های متناوب اهمیت دارد و اثری بر جریان‌های مستقیم ندارد. فیلتر بالاگذر (به انگلیسی: ... ...

دانلود جزوه کنترل مدرن دانشگاه خواجه نصیر

دانلود جزوه کنترل مدرن دانشگاه خواجه نصیر

جزوه عالی و کامل تایپ شده سیستم های کنترل پیشرفته (کنترل مدرن) آماده برای دانلود است. مشخصات جزوه دانشگاه: صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی رشته: مهندسی برق، مهندسی مکانیک استاد: دکتر بیژن معاونی فایل های همراه جزوه: تمرین ها و جواب های کامل، کوئیزها، پروژه ها فرمت: PDF پی ... ...

کتاب Impedance source power electronic converters

کتاب Impedance source power electronic converters

این کتاب محصول جدید انتشارات wiley در سال 2016 است. برای اطلاعات بیشتر به اینجا مراجعه شود. فرمت: PDF تعداد صفحات:419 پیشنهاد ویژه: در صورتی که تمایل دارید کتاب فوق را با 80 درصد تخفیف به همراه یک هدیه ویژه خریداری نمایید به بخش خرید پکیج کتاب های الکترونیک قدرت ... ...

دانلود جزوه مدار 1 دانشگاه امیرکبیر استاد کراری

جزوه ی مدارهای الکتریکی 1 آماده برای دانلود است. دانشگاه: صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک ایران) استاد: دکتر کراری منبع درسی، آزمون ارشد، استخدامی فرمت: پی دی اف PDF، قابل استفاده در هر سیستم و دستگاه (موبایل، لپ تاپ و ...) تعداد صفحات: 120 کیفیت: بسیار عالی نوع: دست نویس ...

اگر به یک وب سایت یا فروشگاه رایگان با فضای نامحدود و امکانات فراوان نیاز دارید بی درنگ دکمه زیر را کلیک نمایید.

ایجاد وب سایت یا
فروشگاه حرفه ای رایگان

پرفروش ترین ها


    پر بازدید ترین های فورکیا


    مطالب تصادفی

    • کاربرد و عملکرد فیبر نوری
    • چطور برخورد دهنده بزرگ هادرون (LHC) کار می کند؟
    • الگوریتم ضرب کننده Booth و پیاده سازی آن با زبان VHDL
    • مشخصه های فنی دوربین Panasonic Lumix DMC G۱
    • صفحه نمایش LCD

    تمام حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به "" می باشد