چشمان تیزبین خوب می بینند که تلویزیون های دیجیتالی روند رو به رشدی را پیش گرفته اند، به گونه ای که از یک کالای لوکس و تجملاتی مورد علاقه و فیس و افاده بالاشهری جماعت، مستقیم در سبد خرید قشرهای متوسط جامعه شیرجه می زنند و خوش و خرم ورجه وورجه می کنند!

شاید بی انصافی باشد، اگر بی اعتنا از کنار این موجودات دلربا گذر کنیم و به روی مبارک نیاوریم که آرزوی داشتن یکی از آن ها را هر شب، به هر ضرب و زوری هم که شده، در دل می پرورانیم و خواب رنگی آن را هفته ای دو شب مرور می کنیم. بر اساس همین استدلال بی بدیل، تصمیم گرفته ایم در فرصتی مناسب گذری و نظری داشته باشیم بر این گونه محصولات تا هم شما را خوش بیاید و هم بر دل آنان که باید، بنشیند!

از هر چه بگذریم...

این سخن خوش تر است که طراحی، بیش از هر عامل دیگر می تواند نظر خریدار را به ظرایف محصول جلب کند. برای مثال، می توان محصول جدید Samsung را مدنظر قرار داد که بدون شک از جمله تلویزیون های جذابی است که به شخصه رغبت کرده ام نظری به ظاهر آن بیاندازم. علت بسی ساده است، زیرا طراحان ظاهر بیشتر تلویزیون های دیجیتال کنونی، انگار از روی دست یکدیگر تقلب کرده اند به طوری که نتیجه نهایی به طور کامل شبیه است!

به نظرم طراح این موجود جدید طرحی نو ابداع و از داشته های خود به خوبی استفاده کرده است. این محصول را می توان از یک سو بر اساس کارایی بصری، کیفیت فنی و غنای امکانات و از دیگرسو از لحاظ طراحی مورد مداقه قرار داد. طراح این موجود به سادگی از بدنه مشکی براق و نوار قرمز رنگ جذاب کناره بدنه برای ایجاد جذابیت و حس جدید بهره برده است که کمتر در مدل های دیگر دیده می شود. اینکه درباره این محصول این گونه نظر می دهم به این علت است که از طرح های عجیب و غریب مدل های دیگر موجود در بازار به ستوه آمده ام. برای ارایه طرح مناسب و چشم نواز لازم نیست پشتک و وارو زد. به تصورم زیبایی در سادگی است و حیف که نمی دانم طراح این کار کیست!

وداع با لامپ های CCFL

یکی از وجوه زیبایی این محصول جدید در لامپ روشنایی آن نهفته است. مدل LE۴۶A۷۵۶ از لامپ های جدید LED بهره می برد و شک ندارم که بیننده این تلویزیون نیز کیف بصری خود را خواهد کرد. لامپ های فرهیخته LED طی دو سه سال آینده و به حول و قوه الهی جای لامپ های کاتود سردی (CCFL) را خواهند گرفت که در بیشتر نمایشگرهای LCD موجود نمایشگرهای کامپیوتر و تلویزیون استفاده می شوند.

در نوشته های پیشین به تفصیل درباره تفاوت های موجود بین لامپ های CCFL و LED صحبت کرده ایم و از تکرار مکررات پرهیز می کنیم. لامپ های CCFL را به دلیل خدمات چندساله ای که به چشمان بنی بشر داشته است مورد سپاس قرار می دهیم، اما این تکنولوژی چند مشکل غیرقابل اغماض داشت. عدم یکنواختی در تولید طول موج نور تابشی و اختلال در رنگ های تابشی، عدم یکنواختی در روشنایی صفحه نمایشگر و اختلاف رنگ های تابشی با رنگ های چاپی را می توان از آن جمله عنوان کرد.

موارد بالا را به زبان غیر فنی این چنین می توان گفت که نمایشگرهایی که از لامپ های CCFL استفاده می کنند، مشکلاتی در تولید طیف یکنواخت رنگ های قابل تشخیص انسان دارند. دیگر اینکه، این لامپ ها نمی توانند سطح نمایشگر را به شکل یکنواخت روشن کنند. به طور معمول وسط صفحه روشن تر از کناره های آن است. دلیل آخر اینکه نمایشگرهای LCD نمی توانند با استفاده از لامپ CCFL رنگ سیاه واقعی را نمایش دهند. اگر روشنایی محل را به طور موقت خاموش کنید و نمایشگر را نیز در وضعیتی قرار دهید که تاریک باشد مشاهده خواهید کرد که نور مختصری توسط همین نمایشگر تابیده می شود!

لامپ های LED

تکنولوژی LED به طور دقیق برای رفع همین مشکلات معرفی شده و توفیقات بسیاری در این مسیر کسب کرده است. شرکت Sony از سال ۲۰۰۵، شرکت Fujitsu از سال ۲۰۰۶، شرکت های Asus، Apple، Dell از سال ۲۰۰۷ و شرکت Lenovo از سال ۲۰۰۸ در نمایشگرهای LCD لپ تاپ از تکنولوژی LED استفاده می کنند که علاوه بر رفع نقایص ذکر شده، وزن، ابعاد و مصرف انرژی کمتری نسبت به CCFL دارند.

بین خودمان بماند، اما در تولید لامپ های CCFL از موادی استفاده می شود که برای سلامتی نوع بشر و محیط زیست مضراتی دارد. راستش چنین موضوعی تا دو سه ماه پیش مشخص و حتی در پیمان کیوتو که بر جلوگیری از تولید و انتشار گازهای گلخانه ای تاکید دارد نیز قید نشده بود. البته استفاده از نمایشگرهای LCD در هر حالتی بر نمایشگرهای CRT شرف دارد!

این محصول

شرکت Samsung محصولی طراحی کرده است که برخی امکانات آن در ایران قابل استفاده نیست. برای مثال، این محصول امکان اتصال مستقیم به اینترنت و امکان استفاده مستقیم از کانال های پخش تلویزیون های اینترنتی (Internet TV) را دارد. با این اوضاع گل و بلبلی اینترنت در ایران باید از خیر این امکان گذشت. چهار رابط تمام دیجیتال HDMI به همراه یک رابط پرسرعت USB برای آدم های دیجیتالی در بدنه جذاب این محصول تعبیه شده است. کنتراست این محصول کم نظیر است و سازگاری با نمایش تصاویر کیفی (Full HD)، آن را به گزینه ای مناسب برای فیلم بازان و دوستداران بازی (Gamers) تبدیل می کند.

اینکه این محصول خوش قیمت در بازارهای جهانی در چه تاریخ و با کدامین قیمت در بازار داخلی توزیع خواهد شد خبری در دست ندارم. بدون شک ارایه این محصول توسط سام سرویس شکل خواهد گرفت.

یادم رفت بگویم که وقتی وب سایت این شرکت را مرور می کردم بر روانی تصاویر تاکید فراوانی داشت. حتی ادعا شده بود که فیلم های ۴۰ تا ۵۰ فریم در ثانیه ای را می تواند براساس مدلی ویژه، دو برابر کند تا پرش یا اختلالی در فاصله محسوس نباشد. در این باره نظر خاصی برای گفتن ندارم. باید از نزدیک دید که چه کار خواهد کرد این جعبه جادوی جدید.

مشخصات

سازنده:

Samsung

مدل:

LE۴۶A۷۵۶

تکنولوژی:

LCD

ابعاد پانل نمایشگر:

۴۶ اینچ

نور پس زمینه:

LED

رزولوشن:

۱۹۲۰ ۱۰۸۰ پیکسل (Full HD)

امکان اتصال دیجیتال:

چهار رابط HDMI

اتصال به کامپیوتر:

رابط USB۲ و رابط شبکه RJ۴۵

پخش صدا:

دو عدد بلندگوی ۱۰ واتی

نسبت تصویر:

۱۶ به ۹

سازگاری با HD:

به طور کامل دارد

تونر تصویری:

یک عدد

نسبت کنتراست:

۷۰ هزار به یک

وزن:

۴/۲۹ کیلوگرم

عرض:

۱۱۷۲ میلی متر

ارتفاع:

۷۶۵ میلی متر با احتساب پایه

ضخامت با پایه:

۳۰۰ میلی متر

ضخامت پانل:

۹۹ میلی متر

قیمت جهانی:

۲۲۰۰ دلار

□ ارزیابی

طراحی:

عالی (۱۰ از ۱۰)

امکانات:

عالی (۱۰ از ۱۰)

کیفیت تصویر:

عالی (۹ از ۱۰)

کیفیت صدا:

خوب (۷ از ۱۰)

ارزش قیمت:

خیلی خوب (۸ از ۱۰)

امتیاز کلی:

عالی (۹ از ۱۰)