تماس با ما

فید خبر خوان

نقشه سایت

بزرگترین سایت مقالات الکترونیک و مطالب مرتبط با الکترونیک


دسته بندی سایت

پیوند ها

آمار بازدید سایت

آمار بازدید

  • بازدید امروز : 13
  • بازدید دیروز : 244
  • بازدید کل : 1274080

صفحه نمایش LCD


صفحه نمایش LCD

هر روز نمایشگرهای کریستال مایع یا LCD:Liquid Crystal Display را در اطراف خود می بینید. از تلفن همراهتان گرفته تا ساعت دیجیتالی یا نمایشگرهای تلویزیون و کامپیوتر.

 

هر روز نمایشگرهای کریستال مایع یا LCD:Liquid Crystal Display را در اطراف خود می بینید. از تلفن همراهتان گرفته تا ساعت دیجیتالی یا نمایشگرهای تلویزیون و کامپیوتر.

نام کریستال مایع کمی نا آشنا و غیر معمول به نظر می رسد چون تصوری که از کریستال داریم ماده ای سخت و کاملاً جامد است. بیایید در این مورد بیشتر بدانیم و سپس به سراغ معرفی صفحه نمایش LCD برویم.

همه ما می دانیم که سه حالت ماده وجود دارد. جامد، مایع و گاز. مولکول های جامد در قید نیروی بین مولکولی هستند و به همین دلیل با نظم مشخصی جسمی معمولاً سخت را تشکیل می دهند. در مقابل مولکول های مایع از نیروی جاذبه مولکولی کمتری برخوردار هستند ولی باز هم این نیرو به اندازه ای است که آن ها را با هم متحد قرار دهد و مانند گاز آزادانه در محیط، به صورت بی نظم حرکت نکنند.

در این میان بعضی مواد حالتی بین مایع و جامد به خود می گیرند. به این معنی که هم مانند جامد در قید نیروی بین مولکولی هستند و هم مانند مایع به حالت سیال حرکت می کنند. کریستال مایع بیشتر به حالت مایع تمایل دارد تا جامد.

با این حال مقدار گرمایی که برای مایع کردن کریستال جامد نیاز است تقریباً زیاد است. به همین دلیل است که صفحه نمایش های LCD در دماهای مختلف رفتار غیر عادی از خود نشان می دهند.

با توجه به نوع کریستال، انواع مختلفی از کریستال مایع وجود دارد. نوعی از کریستال مایع که از آن در ساخت LCD استفاده می شود نسبت به عبور جریان رفتار های مختلفی از خود نشان می دهد. یکی از این رفتار عبور و گسیل نور از خود است.

کریستال های مایع را به دو دسته تقسیم می کنند. نوعی از آن گرما گرا هستند و به تغییرات گرمایی واکنش نشان می دهند. نوع دیگر به تغییرات شیمیایی واکنش نشان می دهند.

نوع اول را نیز از نظر ساختار مولکولی به دو نوع تقسیم می کنند. نوعی که در شکل گیری در محیط به حالت تصادفی شکل می گیرد و نوع دیگری که خود حالت مشخص و آرایش مخصوصی دارد.

شکل گیری نوع دوم بستگی به اثر یک عامل خارجی دارد. این عامل می تواند یک جریان الکتریکی باشد و یا یک قالب فیزیکی که کریستال تحت آن شکل گیرد. کریستال مایع معمولاً حالتی گره مانند به خود می گیرند ولی با عبور جریان رشته های آن ها از یکدیگر باز می شوند و به صورت منظم شکل می گیرند.

در ساخت LCD چهار موضوع کلی وجود دارد:

۱) اینکه نور می تواند قطبی شود

۲) کریستال مایع می تواند نور را تغییر و از خود عبور دهد

۳) ساختار کریستال مایع با عبور جریان تغییر می کند

۴) و اینکه موادی شفاف وجود دارند که جریان را از خود عبور می دهند

برای ساخت LCD ابتدا نیاز به دو شیشه قطبی شده (Polarized) نیاز داریم. روی طرفی از شیشه که قطبی نشده است ماده ای پلاستیکی کشیده می شود. این ماده باعث می شود تا شبکه هایی بر روی سطح شیشه ایجاد شود.

سپس بر روی این لایه پلاستیکی، لایه ای از کریستال مایع نیز کشیده می شود. شبکه های تشکیل شده از پلاستیک به کریستال مایع شکل و فرم می دهند. سپس صفحه های شیشه قطبی شده که با روکش های پلاستیکی و کریستالی آماده شده اند را در ردیف های عمودی و افقی در مقابل یکدیگر قرار می دهند.

با عبور نور از هر کدام از لایه ها، سرعت و زاویه لرزش آن تغییر می کند. در انتها اگر زاویه و جهت گیری نور با شبکه تشکیل شده از پلاستیک بر بروی صفحه انتهایی مطابق باشد، نور از آن عبور می کند.

همانطور که گفتیم با القای جریان به کریستال مایع شکل گره مانند آن باز می شود. در این حالت نور را در زاویه و جهت گیری متفاوت با خطوط شبکه مانند لایه بیرونی قرار می دهد و نور را از خود عبور نمی دهد و آن قسمت از کریستال تاریک تر به نظر می رسد.

کریستال مایع به هیچ عنوان از خود نور گسیل نمی کند. به همین دلیل برای تشکیل تصویر به غیر از القای جریان، نیاز به منبع خارجی نور نیز داریم.

برای درک بهتر این مطلب به یک ساعت دیجیتالی نگاه کنید. قسمتی از صفحه که اعداد در آن نمایش داده نمی شوند روشن است. این نوع صفحه های LCD معمولاً دارای منبع نور خارجی نیستند و تنها نور محیط را بازتاب می دهند. سپس با القای جریان در کریستال مایع از انعکاس نور در قسمتی که می خواهیم آن را نمایش دهیم جلوگیری می کنیم و به جای ایجاد تصویر با روشن کردن، با خاموش کردن مناطقی از صفحه ای روشن تصاویر را نمایش می دهیم.

این نوع LCDها برای صفحه نمایش هایی مناسب هستند که تصاویری مشخص را همواره نشان می دهند. صفحه های ۷ قسمتی یا ۷Segment مثال مناسبی برای این نوع است.

در LCDهای رنگی از نوعی نور فلورسنت استفاده می شود و صفحه ای گسترده از این نوع لامپ نور را به طور مساوی می تاباند تا از متناسب بودن تصویر اطمینان حاصل شود.

LCDهای ماتریسی نیز نوع دیگری از نمایش گر های LCD هستند. برای ساخت اینگونه LCDها از دو لایه شیشه ای به استفاده می شود.

به یکی از این شیشه ها ردیف و به دیگری یک سطرها متصل می شوند. هر سطر به یک مدار مجتمع متصل می شود و هر کدام از نوعی ماده شفاف رسانا ساخته شده است. به این ترتیب با فرستادن جریان به هر پیکسل، کریستال مایع از هم باز می شود و نور را عبور نمی دهد. این نوع LCD مشکلات بزرگی از جمله زمان طولانی برای پاسخ دارد.

صفحه نمایش هایی که تصاویر رنگی را نشان می دهند دارای سه زیر پیکسل سبز و آبی و قرمز هستند. برای ساخت هر پیکسل یک مدار مجتمع و یک خازن نیاز است. برای یک لپ تاپ ساده که LCD آن ۷۶۸۱۰۲۴ پیکسل دارد ۲۳۵۹۲۹۶ خازن و IC استفاده شده است. مشکلی که در این میان رخ می دهد این است که اگر تنها یکی از ترانزیستور ها و یا خازن ها به صورت دقیق کار نکنند قسمتی از صفحه از کار می افتد.

با فراگیر شدن استفاده از LCD و بزرگتر ساختن و بیشتر کردن پیکسل ها، شانس داشتن ترانزیستور ها و خازن های معیوب بیشتر می شود و سازندگان هم اکنون به دنبال رفع اینگونه مشکلات و رسیدن به پیکسل های بیشتر و بالا بردن دقت و کیفیت نمایشگر ها LCD هستند.

  انتشار : ۷ آبان ۱۳۹۴               تعداد بازدید : 1009
جزوه فیزیک الکترونیک - دکتر قدیمی

جزوه فیزیک الکترونیک - دکتر قدیمی

فیزیک الکترونیک یکی از شاخه‌های مهم و کاربردی علم فیزیک است که به بررسی رفتار الکترون‌ها و تعاملات آن‌ها با مواد مختلف می‌پردازد. این حوزه علمی به ما کمک می‌کند تا اصول پایه‌ای عملکرد دستگاه‌های الکترونیکی را درک کنیم و به طراحی و توسعه فناوری‌های نوین بپردازیم. از ... ...

جزوه الکترونیک 3 - دکتر قدیمی

جزوه الکترونیک 3 - دکتر قدیمی

الکترونیک عمومی ، یکی از مهم ترین دروس دانشجویان مهندسی الکترونیک است و شامل 3 کتاب الکترونیک 1 تا 3 می شود. الکترونیک 1 مربوط به مسائل پایه و فیزیک الکترونیک است و در این درس دانشجویان با نیمه هادی و قطعات پایه طراحی مدارات الکترونیکی مانند دیود و ترانزیستور آشنا می شوند . ... ...

شبیه سازی موتور القایی تکفاز با خازن قابل تنظیم در متلب

شبیه سازی موتور القایی تکفاز با خازن قابل تنظیم در متلب

  این شبیه سازی برای چندین سال قبل می باشد و ممکن از با توجه به بروزرسانی نرم افزار متلب برای شما قابلیت اجرا را نداشته باشد       پس در خرید خود دقت کنید         شبیه سازی موتور القایی تکفاز با خازن قابل تنظیم در متلب Single-phase induction motor with adjustable ... ...

گزارش کارهای همه آزمایش های آزمایشگاه برق مخصوص رشته های مهندسی برق و الکترونیک

گزارش کارهای همه آزمایش های آزمایشگاه برق مخصوص رشته های مهندسی برق و الکترونیک   مشخصات فایل: فرمت فایل گزارش کارها: Word وورد، تایپ شده( قابل ويرايش و آماده پرينت ) تعداد صفحات: 60 صفحه عنوان و مشخصات گزارش کارها: آزمایش 1 ژنراتور شنت آزمایش 2 ژنراتور کمپوند و سری ...

پاورپوینت کامل و جامع با عنوان الگوریتم بهینه سازی کلونی مورچگان (ACO) در 75 اسلاید

پاورپوینت کامل و جامع با عنوان الگوریتم بهینه سازی کلونی مورچگان (ACO) در 75 اسلاید

بهینه‌سازی گروه مورچه‌ها یا ACO همانطور که می دانیم مسئله یافتن کوتاهترین مسیر، یک مسئله بهینه سازیست که گاه حل آن بسیار دشوار است و گاه نیز بسیار زمانبر. برای مثال مسئله فروشنده دوره گرد را نیز می‌توان مطرح کرد. در این روش(ACo)، مورچه‌های مصنوعی به‌وسیلهٔ حرکت بر روی ... ...

دانلود جزوه مباحث ویژه در الکترونیک 1 دانشگاه صنعتی اصفهان

دانلود جزوه مباحث ویژه در الکترونیک 1 دانشگاه صنعتی اصفهان

جزوه مباحث ویژه در الکترونیک 1 برای دانلود. مشخصات دانشگاه: صنعتی اصفهان استاد: دکتر ادیب فرمت: PDF پی دی اف - قابل استفاده در لپ تاپ و گوشی رشته: مهندسی برق و کامپیوتر کیفیت: عالی نوع: دست نویس خوانا و عالی دانلود نمونه ... ...

دانلود جزوه مدار 1 استاد پاک نیت دانشگاه شیراز

دانلود جزوه مدار 1 استاد پاک نیت دانشگاه شیراز

جزوه مدارهای الکتریکی 1 آماده برای دانلود مشخصات دانشگاه: شیراز استاد: دکتر حسین پاک نیت تعداد صفحات: 142 فرمت: پی دی اف PDF کیفیت: خوب حجم: 6 مگابایت نوع جزوه (تایپی یا دست نویس): دست نویس ... ...

حل مسائل افزاره های الکترونیک توماس فلوید در 346 صفحه به صورت PDF و به زبان انگلیسی

حل مسائل افزاره های الکترونیک توماس فلوید در 346 صفحه به صورت PDF و به زبان انگلیسی

الکترونیک دانش مطالعهٔ عبور جریان الکتریکی از مواد مختلف - مانند نیمه‌رساناها، مقاومت‌ها، القاگرها و خازنها و آثار آن است. الکترونیک همچنین به عنوان شاخه‌ای از فیزیک نظری شناخته می‌شود. طراحی و ساخت مدارهای الکترونیکی برای حل مشکلات عملی، قسمتی از مباحث موجود در مهندسی ... ...

پاورپوینت کامل و جامع با عنوان سکسیونر یا سواساز در 52 اسلاید

پاورپوینت کامل و جامع با عنوان سکسیونر یا سواساز در 52 اسلاید

سَواساز (به انگلیسی: Disconnector) یا سِکسیونر (به فرانسوی: Sectionneur) یکی از کالاها بنیادی در هر ایستگاه برق فشار بالا می‌باشد. عمل و کار سکسیونر در ایستگاه‌های برق فشار بالا، جدا کردن بخش‌ها و سکشن‌های گوناگون از بخش‌های دارای ولتاژ است و انجام بستن و بازکردن بروی ... ...

پاورپوینت کامل و جامع با عنوان بررسی فرآیند چکرالسکی در 21 اسلاید

پاورپوینت کامل و جامع با عنوان بررسی فرآیند چکرالسکی در 21 اسلاید

فرایند چُکرالِسکی اولین بار در سال ۱۹۱۸ توسط یان چکرالسکی (۱۸۸۵–۱۹۵۳) که یک متالورژیست لهستانی بود، ابداع شد. چکرالسکی این فرایند را به‌طور اتفاقی در سال ۱۹۱۵ درحالی‌که روی سرعت تبلور فلزات تحقیق می‌کرد، ابداع کرد. او هنگامی که مشغول نوشتن مطلبی بود به اشتباه به جای فروکردن ... ...

پاورپوینت کامل و جامع با عنوان بررسی ویفر یا زیرلایه در الکترونیک در 21 اسلاید

پاورپوینت کامل و جامع با عنوان بررسی ویفر یا زیرلایه در الکترونیک در 21 اسلاید

در الکترونیک، ویفر (wafer) که گاهی برش یا زیرلایه نیز نامیده می‌شود، یک برش نازک از یک نیمه‌رسانا مانند سیلیکون بلورین است که در ساخت تراشه‌های الکترونیکی و در فتوولتائیک برای ساخت سلول‌های خورشیدی کاربرد دارد.   فهرست مطالب: تعریف ویفر کاربردهای ویفر دای ساخت ... ...

دانلود پاورپوینت آبگرمکن خورشیدی

دانلود پاورپوینت آبگرمکن خورشیدی

مقدمه: انرژی ستاره خورشید یکی از منابع عمده انرژی در منظومه شمسی می باشد . این انرژی یکی از منابع تامین انرژی رایگان ،پاک و عاری ار اثرات مخرب زیست محیطی است که از دیر باز به روش های گوناگون مورد استفاده بشر قرار گرفته است . بحران انرژی در سال های اخیر ، کشور های جهان ... ...

کابل خود نگهدار

کابل خود نگهدار

به نام دوست که هرچه دارم از اوست باسلام خدمت دوستان عزیز دوستانی که در شرکت های توزیع کار می کنند و یا جدیداً استخدام شده اند می توانند از مطالب این فایل استفاده و در محیط کار اطلاعات خود را تکمیل نمایند این فایل شامل دستورالعمل کابل کشی و نحوه اجرای شبکه کابل خود نگهدار ... ...

دریافت فایل : کابل خود نگهدار
کتاب مدارهای مخابراتی دونالد هس و کنت کلارک به صورت PDF و به زبان انگلیسی در 672 صفحه

کتاب مدارهای مخابراتی دونالد هس و کنت کلارک به صورت PDF و به زبان انگلیسی در 672 صفحه

مخابرات، انتقال نشانه‌های سیگنال‌ها، پیام‌ها، واژه‌ها، نوشته‌ها، تصاویر و صداها و اطلاعات از هر گونه‌ای از راه سیم، امواج رادیویی، نور یا دیگر سامانه‌های مخابراتی است. در زمان‌های گذشته، از کبوتر، فانوس، دود، طبل، سمافوریا (مخابره به وسیله پرچم) و هلیوگراف (مخابره به وسیله ... ...

جزوه اصول سیستمهای تصویر نگار پزشکی

جزوه اصول سیستمهای تصویر نگار پزشکی

تصویربرداری پزشکی تکنیک و فرایند مورد استفاده برای ساختن تصاویری از بدن انسان (یا بخش‌ها و عملکردهای آن) برای اهداف کلینیکی (روش‌های پزشکی که در جستجوی شناخت، درمان و بررسی بیماری‌ها هستند) یا علوم پزشکی (شامل مطالعات آناتومیک و فیزیولوژیک) است. تصویربرداری پزشکی، تداخلی ... ...

پاورپوینت گزارش حسابرس و استاندارد حسابرسی

پاورپوینت گزارش حسابرس و استاندارد حسابرسی

عنوان پاورپوینت:دانلود پاورپوینت گزارش حسابرس و استاندارد حسابرسی،فرمت: پاورپوینت قابل ویرایشتعداد اسلاید: 47تم زیبا و متناسب با موضوعپاورپوینت کامل و آماده ارائهفهرست مطالب:کلیاتاهدافتعاریفالزاماتشکل اظهارنظرگزارش حسابرساجزای گزارش حسابرسمسئولیت حسابرساشاره به استانداردهای ... ...

پاورپوینت کامل و جامع با عنوان بررسی موتورهای DC یا جریان مستقیم در 32 اسلاید

پاورپوینت کامل و جامع با عنوان بررسی موتورهای DC یا جریان مستقیم در 32 اسلاید

موتور جریان مستقیم (Direct current or DC motor)، موتور الکتریکی است که با جریان مستقیم کار می‌کند. این موتور، انرژی الکتریکیِ جریان مستقیم را به انرژی مکانیکی تبدیل می‌کند. همه موتورهای جریان مستقیم به یک مکانیسم داخلی (مکانیکی یا الکترونیکی) برای تغییر مداوم جهت جریان در ... ...

اگر به یک وب سایت یا فروشگاه رایگان با فضای نامحدود و امکانات فراوان نیاز دارید بی درنگ دکمه زیر را کلیک نمایید.

ایجاد وب سایت یا
فروشگاه حرفه ای رایگان

پرفروش ترین ها

    پر فروش ترین های فورکیا


    پر بازدید ترین های فورکیا


    مطالب تصادفی

    • کاربرد و عملکرد فیبر نوری
    • چطور برخورد دهنده بزرگ هادرون (LHC) کار می کند؟
    • الگوریتم ضرب کننده Booth و پیاده سازی آن با زبان VHDL
    • مشخصه های فنی دوربین Panasonic Lumix DMC G۱
    • صفحه نمایش LCD

    تمام حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به "" می باشد