تماس با ما

فید خبر خوان

نقشه سایت

بزرگترین سایت مقالات الکترونیک و مطالب مرتبط با الکترونیک


دسته بندی سایت

پیوند ها

آمار بازدید سایت

آمار بازدید

  • بازدید امروز : 222
  • بازدید دیروز : 165
  • بازدید کل : 1210242

مدارهای الکتریکی


این یک واقعیت است وقتی که چراغ و لامپ روشن می ماند شواهدی وجود دارد که شارژ را از طریق رشته های لامپ و یک مدار الکتریکی که درست شده است عبور می کند. مدار است که به سادگی یک حلقه بسته که از طریق آن جریان برق به طور مداوم می تواند حرکت کند. تا نشان دهد که این جریان نه تنها از طریق رشته لامپ بلکه از طریق سیم اتصال بسته باتری و لامپ در حال حرکت، تنوع در فعالیت های فوق ساخته شده است.

مقاله مدارهای الکتریکی که برای شما در این پست در نظر گرفته شده است به تمامی این نکات می پردازد. این مقاله به 10 فصل تقسیم شده که ما فقط عناوین فصل ها را برای شما عزیزان ذکر می کنیم. فصل اول این مقاله به مبانی مدارهای الکتریکی اشاره دارد و در فصل دوم جریان متناوب توضیح داده شده است. روش های تحلیل مدار موضوع سومین فصل از این مقاله است. فصل چهارم به مبحث وسایل اندازه گیری پرداخته است. همچنین در فصل پنجم خازن و سلف در جریان مستقیم نام دارد. ششمین فصل خازن و سلف در جریان متناوب را بیان کرده است و در فصل هفتم مدارهای RLC مورد بررسی قرار گرفته است. ترانسفورماتورها موضوعی است که در فصل بعدی یعنی فصل هشتم اشاره کرده است. فصل نهم سیستم های چند فازه را توضیح داده و در آخرین فصل که فصل دهم می باشد با نام موتور و ژنراتورهای DC یاد می شود.

توضیح در مورد مدارهای الکتریکی

عناصر مدار شامل منابع ولتاژ، مقاومت های اهمی، سلفی و خازنی است و مشخصات آن ها را در جریان مستقیم و متناوب می باشد. مدارهای ساده را که از یک چند حلقه درست بودند یا دارای یک منبع تغذیه بودند، مورد تجزیه و تحلیل قرار دادید و در این مدارها جریان و ولتاژ و توان را در مصرف کننده ها و منابع محاسبه شده است. هم چنین ولتاژ دو سر یک مقاومت را در مدار سری از طریق تقسیم ولتاژ و جریان یک مصرف کننده را در مدارهای موازی به روش تقسیم جریان به دست آورده می شود.

مقاومت، ضریب خود القایی و ظرفیت معادل را در مدارهای سری و جریان های کیرشهف در انشعاب را برای حل مسائل به کار برده می شود. اما با مدارهایی که شامل چند حلقه باشند و در هر حلقه منابع تغذیه وجود داشته باشد، تاکنون برخورد نداشته اید.

برد مدارهای الکتریکی

برد مدارهای الکتریکی

جریان و ولتاژ در مقاومت اهمی هم فاز هستند. در سلف، خالص جریان از ولتاژ دو سر سلف 90 درجه عقب تر و در خازن خالص جریان و ولتاژ دو سر خازن 90 درجه جلوتر است اما سلف و خازن خالص تصوری بیش نیستند و در مدارهای حقیقی نمی توان یک سلف یا خازن خالص پیدا کرد. می دانیم یک سیم پیچ یا مقاومت سلفی از مقدار معینی هادی الکتریکی تشکیل می شود. هر هادی الکتریکی دارای مقاومت اهمی است.همچنین یک خازن شارژ شده، پس از مدتی تخلیه می شود. بنابراین، خازن باید یک مقاومت اهمی داشته باشد تا از طریق آن بارهای الکتریکی تخلیه شوند. این مقاومت را مقاومت نشتی خازن می گویند. در تحلیل مدارهای الکتریکی برای کسب نتایج مطلوب، سلف و خازن حقیقی را به شکل های R-L یا R-C مدل می کنند.

بردار

مفهوم بعضی از کمیت های فیزیکی با بیان مقدار کمیت کاملاً روشن است. مثلاً وقتی می گوییم 20 کیلو سیب یا به مدت 20 دقیقه یا 20 متر پارچه، همه مفهوم سخن ما را به طور روش در می یابند. چنین کمیت هایی را که با بیان اندازه کاملاً معرفی می شوند، کمیت های عددی یا اسکالر می گویند.

اگر رهگذری که با محل زندگی شما آشنایی کافی ندارد، از شما نشانه ی محلی را سئوال کند، او را چنین راهنمایی می کنید : «200 متر مستقیم بروید، سپس به سمت چپ بپیچید و 500 متر جلو بروید». اگر رهگذر بدون توجه به جهت های گفته شده فقط 700 متر حرکت کند، آیا به محل مورد نظر خواهد رسید؟ جواب منفی است. زیرا فقط طی اندازه کمیت برای رسیدن به محل نشانی کافی نیست. باید جهت های گفته شده نیز رعایت شود. به چنین کمیت هایی که با بیان اندازه کمیت کامل نیستند و باید جهت آن ها مشخص شود، کمیت برداری می گویند.

مدارهای R-C

کاربرد عناصر اهمی و خازنی در مدارهای الکتریکی ، مخابرات، الکترونیک صنعتی و شبکه های قدرت مثلاً فیلتر ها (مدارات R-L-C هستند که می توانند امواج خاص را عبور دهند یا حذف کنند)، تایمر ها ( دستگاهی هستند که با استفاده از مقادیر R-C، به رله ها فرمان می دهند)، تصحیح کننده ضریب توان ( در صنعت برق اثرات سلفی را با خازن ها و اثرات خازن را با سلف ها برای کاهش توان راکتیو خنثی می کنند این عمل را ضریب توان نیز می گویند)، ضرورت بحث مدارهای R-C را ایجاب می کند. از طرف دیگر، خازن ایده آل عملاً وجود ندارد. زیرا هر خازن حقیقی علاوه بر راکتاس خازنی یک مقاومت نشتی دارد. به همین علت، هر خازن حقیقی را می توان به صورت یک مقاومت اهمی و یک راکتانس خازنی ایده آل به صورت مدار R-C سری یا موازی مدل کرد و سپس مدار آن را تحلیل نمود.

مدارهای L-C

تولید امواج الکتریکی در نوسان سازها، تنظیم ایستگاه های رادیویی و تلویزیونی بر روی موج فرستنده ها، تصحیح ضریب توان شبکه های قدرت از جمله موارد کاربرد مدارهای L-C است. در مدار یک سلف و یک خازن این عناصر رفتار متقابل دارند. زیرا در سلف جریان از ولتاژ 90 درجه عقب تر است. در صورتی که جریان در خازن از ولتاژ 90 درجه جلوتر است. این امر باعث می شود رفتار خازن نسبت به رفتار سلف 180 درجه الکتریکی اختلاف فاز پیدا کند و با هم رفتار متقابل داشته باشند. از آن جا که هر دو عنصر در شبکه توان راکتیو مبادله می کنند، به دلیل اثر متقابل ان ها می توان توان راکتیو شبکه را کاهش داد و مقدار آن را به صفر رساند. مدارهای L-C در شبکه ها به صورت اتصال سری، موازی یا اتصال سری موازی به کار گرفته می شوند.

مدارهای الکتریکی R-L-C

در یک شبکه الکتریکی، مصرف کننده های متنوعی تغذیه می شوند. این مصرف کننده ها با توجه به نوع کار در رده بندی مقاومت اهمی، سلفی و خازنی یا ترکیب سری یا موازی آن ها قرار می گیرند. مثلاً در یک واحد صنعتی، الکتروموتور های پر قدرت، انرژی مکانیکی واحد صنعتی را تأمین می کنند. می دانیم یک الکتروموتور شامل یک یا چند بوبین و سیم پیچ است و با یک مدار R-L ، مدل می شود. در سیستم های مخابراتی از قبیل رادیو و تلویزیون، فرستنده های رادیویی و تلویزیونی مدارهای مکالمه تلفن و مدارهای مکالمه سیستم در بازکن ، ترکیب های متنوعی از R-L-C در اتصال سری و موازی وجود دارد.

جریان های سه فاز

جریان یا ولتاژ سه فاز از امواج سینوسی تشکیل می شوند که به طور هم زمان تولید می شوند و نسبت به هم 120 درجه الکتریکی اختلاف فاز زمانی دارند. ساختمان ساده ی مولدهای جریان متناوب سه فاز موجب شده است که انرژی الکتریکی سه فاز ، راحت تر و ارزان تر تولید شود. جریان متناوب سه فاز، علاوه بر سادگی تولید و ارزان بودن و برخورداری از کلیه خواص جریان یک فاز، مزایای دیگری نیز دارد.

مزایای جریان سه فاز نسبت به جریان یک فاز را می توان به صورت زیر دسته بندی کرد :

  1. توان الکتریکی در مصرف کننده های سه فاز هیچ وقت صفر نمی شود. زیرا وقتی در یکی از فازها دامنه جریان یا ولتاژ صفر می شود، مصرف کننده از دو فاز دیگر انرژی می گیرد. بدین علت، مصرف کننده های سه فاز نسبت به مصرف کننده های یک فاز ضریب بهره یا راندمان بالایی دارند.
  2. ضربان موج یکسو شده ی سه فاز نسبت به موج یکسو شده ی یک فاز، بسیار کم تر است. به عبارت دیگر، جریان سه فاز نسبت به جریان یک فاز پس از یکسوسازی، موج صاف تری ایجاد می کند.
  3. جریان متناوب سه فاز در مصرف کننده های سه فاز مانند موتورهای الکتریکی سه فاز، حوزه ی دوار مغناطیسی ایجاد می کند. این حوزه دوار، قسمت متحرک را به دنبال خود می کشد. در صورتی که در جریان متناوب یک فاز حوزه ی دوار تشکیل نمی شود و این موتورها متشکل راه اندازی خواهند داشت و برای راه اندازی نسبت به موتورهای سه فاز به اجزایی اضافی نیاز دارند که قیمت تمام شده ی موتورهای یک فاز را نسبت به موتورهای سه فاز بالا می برد.
 
 

  انتشار : ۴ آبان ۱۳۹۴               تعداد بازدید : 868
راهنمای جامع ایمنی در برق

راهنمای جامع ایمنی در برق

برق، یکی از مهم ترین اختراعات بشر است که نقش حیاتی در زندگی روزمره ما دارد. با این حال، برق می تواند بسیار خطرناک باشد و در صورت عدم رعایت نکات ایمنی، می تواند منجر به برق گرفتگی، آتش سوزی و سایر حوادث ناگوار شود. در این راهنمای جامع، به بررسی کامل اصول ایمنی در برق، از ... ...

راهنمای جامع خازن ها - درک کامل اصول، کاربردها و انواع

راهنمای جامع خازن ها - درک کامل اصول، کاربردها و انواع

خازن ها، یکی از اجزای اساسی مدارهای الکتریکی و الکترونیکی هستند که وظیفه ذخیره سازی بار الکتریکی را بر عهده دارند. در این راهنمای جامع، به بررسی عمیق خازن ها، از جمله اصول عملکرد، انواع، کاربردها، محاسبات و انتخاب خازن مناسب، می پردازیم. با این راهنما می توانید: اصول ... ...

راهنمای جامع تبدیل واحدهای الکتریکی

راهنمای جامع تبدیل واحدهای الکتریکی

در دنیای برق و الکترونیک، آشنایی با واحدهای الکتریکی و نحوه تبدیل آنها بین یکدیگر از مهارت های ضروری است. این راهنمای جامع، به شما کمک می کند تا به طور کامل بر تبدیل واحدهای الکتریکی مسلط شوید. در این راهنما، به بررسی موارد زیر می پردازیم: معرفی واحدهای پایه و فرعی ... ...

راهنمای جامع نصب کابل برق

راهنمای جامع نصب کابل برق

با این راهنمای جامع، به دنیای نصب کابل برق قدم بگذارید، اصول و الزامات آن را بشناسید، با انواع کابل ها و ابزارهای مورد نیاز آشنا شوید، مراحل نصب را به صورت گام به گام فرا بگیرید و با نصب اصولی کابل برق در منزل یا محل کار خود، از ایمنی و آسایش بیشتری برخوردار شوید!   برق، ... ...

شبیه سازی شبکه HVDC

شبیه سازی شبکه HVDC

در این پروژه، یک واحد انرژی تجدید پذیر (توربین بادی) از طریق خطوط جریان مستقیم ولتاژ بالا (HVDC) به یک شبکه AC متصل شده است. بدیهی است که از دو مبدل (کانورتر) AC به DC جهت تبدیل پارامترهای الکتریکی استفاده شده است. سیستم های کنترل مبدل ها برای واحد تجدید پذیر و شبکه به ... ...

دریافت فایل : شبیه سازی شبکه HVDC
مطالعه روش‏های تلفیق داده در سیستم ناوبری ترکیبی INS/GNSS

مطالعه روش‏های تلفیق داده در سیستم ناوبری ترکیبی INS/GNSS

این محصول در قالب یک سمینار کامل نوشته شده است که نیاز به هیچگونه ویرایشی ندارد. این فایل در ۷۸ صفحه و در فرمت word تنظیم شده است که شامل چکیده،فهرست مطالب که در ۶ فصل آورده شده و در نهایت مراجع و رفرنس ها می باشد. در این سمینار قصد داریم ابتدا اصول کارکرد سیستم ناوبری ... ...

شناسایی سیستم به روش آنالیز طیفی با کد نویسی در متلب و مقایسه آن با کد دستوری spa

شناسایی سیستم به روش آنالیز طیفی با کد نویسی در متلب و مقایسه آن با کد دستوری spa

این فایل در فرمت پاورپوینت تهیه شدا است. این کد براساس سه گام مهم نوشته شده است که مختصرا شرح داده می شود گام اول: ابتدا ورودی را به سیستم اعمال می کنیم و خروجی ها را ثبت می کنیم. اولین گام محاسبۀ کوواریانس و کراس کوواریانس از این ورودی و خروجی هاست. برای شناسایی سیستم ... ...

پاورپوینت کامل و جامع با عنوان تقریب فیلترهای الکترونیکی (فیلتر و سنتز مدار) در 112 اسلاید

پاورپوینت کامل و جامع با عنوان تقریب فیلترهای الکترونیکی (فیلتر و سنتز مدار) در 112 اسلاید

فیلتر پایین‌گذر (به انگلیسی: Low-pass filter) نوعی از فیلتر می‌باشد که سیگنال‌هایی با بسامدی کمتر از بسامدی مشخص را عبور می‌دهد لازم به توجه است که این فیلتر در بحث پردازش سیگنال و جریان‌های متناوب اهمیت دارد و اثری بر جریان‌های مستقیم ندارد. فیلتر بالاگذر (به انگلیسی: ... ...

پاورپوینت گیاه جینکو بیلوبا

پاورپوینت گیاه جینکو بیلوبا

عنوان پاورپوینت:دانلود پاورپوینت گیاه جینکو بیلوبافرمت: پاورپوینت قابل ویرایشتعداد اسلاید: 17پاورپوینت کامل و آماده ارائهفهرست مطالب:معرفی کوتاهی از گیاه جینکو بیلوباترکیبات شیمیایی اصلیاصلی ترین ترکیب تشکیل دهنده آنمکانیسم عمل جینکو بیلوبااشکال دارویی جینکو بیلوباکاربرد آن ... ...

دانلود جزوه کنترل مدرن دانشگاه خواجه نصیر

دانلود جزوه کنترل مدرن دانشگاه خواجه نصیر

جزوه عالی و کامل تایپ شده سیستم های کنترل پیشرفته (کنترل مدرن) آماده برای دانلود است. مشخصات جزوه دانشگاه: صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی رشته: مهندسی برق، مهندسی مکانیک استاد: دکتر بیژن معاونی فایل های همراه جزوه: تمرین ها و جواب های کامل، کوئیزها، پروژه ها فرمت: PDF پی ... ...

دانلود شبیه سازی یکسوساز تک فاز تمام موج تریستوری

دانلود شبیه سازی یکسوساز تک فاز تمام موج تریستوری

شبیه سازی یکسوساز تک فاز تمام موج تریستوری   الکترونیک صنعتی یا الکترونیک قدرت شاخه ای از مهندسی برق است که در آن با استفاده از خواص حالت جامد مواد نمیه هادی، توان ها (ولتاژ ها و جریان ها) ی قدرت کنترل یا تبدیل می شوند. بنابراین تمام منابع تغذیه جدید همچون شارژرها، ... ...

کتاب Impedance source power electronic converters

کتاب Impedance source power electronic converters

این کتاب محصول جدید انتشارات wiley در سال 2016 است. برای اطلاعات بیشتر به اینجا مراجعه شود. فرمت: PDF تعداد صفحات:419 پیشنهاد ویژه: در صورتی که تمایل دارید کتاب فوق را با 80 درصد تخفیف به همراه یک هدیه ویژه خریداری نمایید به بخش خرید پکیج کتاب های الکترونیک قدرت ... ...

اگر به یک وب سایت یا فروشگاه رایگان با فضای نامحدود و امکانات فراوان نیاز دارید بی درنگ دکمه زیر را کلیک نمایید.

ایجاد وب سایت یا
فروشگاه حرفه ای رایگان

پرفروش ترین ها


    پر بازدید ترین های فورکیا


    مطالب تصادفی

    • کاربرد و عملکرد فیبر نوری
    • چطور برخورد دهنده بزرگ هادرون (LHC) کار می کند؟
    • الگوریتم ضرب کننده Booth و پیاده سازی آن با زبان VHDL
    • مشخصه های فنی دوربین Panasonic Lumix DMC G۱
    • صفحه نمایش LCD

    تمام حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به "" می باشد