تماس با ما

فید خبر خوان

نقشه سایت

بزرگترین سایت مقالات الکترونیک و مطالب مرتبط با الکترونیک

امروز پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳


دسته بندی سایت

پیوند ها

آمار بازدید سایت

آمار بازدید

  • بازدید امروز : 35
  • بازدید دیروز : 158
  • بازدید کل : 1211149

منابع تغذيه سوئيچينگ و igbt


حدود 20 سال است كه سيستمهاي پر قدرت جاي خود را حتيدر مصارف خانگي هم باز كرده اند و اين به دليل معرفي سيستمهاي جديد براي تغذيهمدارات قدرت است.

اين منابع تغذيه كاملاً خطي عمل مي نمايند. اين نوع منابع رامنابع تغذيه سوئيچينگ مي نامند. اين اسم از نوع عملكرد اين سيستمها گرفته شده است. به اين منابع تغذيه اختصاراً SMPS نيز مي گويند. اين حروف بر گرفته شده از ناملاتين Switched Mode Power Supplies است

 

راندمان SMPS بصورت نوعي بين 80% الي 90% است كه 30% تا 40% آنها در نواحي خطي كار مي كنند. خنك كننده هاي بزرگ كه منابعتغذيه رگوله قديمي از آنها استفاده مي كردند، درSMPSها ديگر به چشم نمي خورند و اينباعث شده كه از اين منابع تغذيه بتوان در توانهاي خيلي بالا نيز استفاده كرد.

درفركانسهاي بالاي كليدزني از يک ترانزيستور جهت كنترل سطح ولتاژ DC استفاده مي شود. با بالا رفتن فركانس ترانزيستور، ديگر خطي عمل نمي كند و نويز مخابراتي شديدي را باتوان بالا توليد مي نمايد. به همين سبب در فركانس كليد زني بالا از المان كم مصرف Power MOSFET استفاده مي شود. اما با بالا رفتن قدرت، تلفات آن نيز زياد مي شود. المان جديدي به بازار آمده كه تمامي مزاياي دو قطعة فوق را در خود جمع آوري نمودهاست و ديگر معايب BJT و Power MOSFET را ندارد. اين قطعة جديد IGBT نام دارد. در طيسالهاي اخير به دليل ارزاني و مزاياي اين قطعه از IGBT استفادة زيادي شدهاست.

امروزه مداراتي كه طراحي مي شوند، در رنج فركانسي MHZ و قدرتهاي در حد MVA و با قيمت خيلي كمتر از انواع قديمي خود مي باشند.

فروشنده هاي اروپائي در سال 1990 ميلادي تا حد 2 ميليارد دلار از فروش اين SMPSها درآمد خالص كسب نمودند. 80% از SMPSهاي فروخته شده در اروپا طراحي شدند و توسط كارخانه هاي اروپائي ساخت آنهاصورت پذيرفت. درآمد فوق العاده بالاي فروش اين SMPSها در سال 1990 باعث گرديدكهشاخة جديدي در مهندسي برق ايجاد شود، اين رشته مهندسي طراحي منابع تغذيه سوئيچينگنام گرفت

يک مهندس طراح منابع تغذيه سوئيچينگ بايستي كه در كليه شاخه هاي زيرتجربه و مهارت کافي كسب كند و هميشه اطلاعات بروز شده در موارد زير داشتهباشد:

1-طراحي مدارات سوئيچينگ الكترونيك قدرت

2-طراحي قطعات مختلفالكترونيك قدرت.

3-فهم عميقي از نظريه هاي كنترلي و كاربرد آنها در SMPSهاداشته باشد.

4-اصول طراحي را با در نظر گرفتن سازگاري ميدانهاي الكترومغناطيسيمنابع تغذيه سوئيچينگ با

محيط انجام دهد.

5-درك صحيح از دفع حرارت دروني (انتقال حرارت به محيط) و طراحي مدارات خنك كنندة مؤثر با راندمان زياد.

و …
دراين کتاب نيز سعي بر اين است كه طبق اصول نوين مهندسي طراحي منابع تغذيهسوئيچينگ كليه اطلاعات مورد نياز در اختيار خواننده قرار گيرد.


 

Switch-mode power supply

 

1.2. تعاريفعمومي در SMPSها

هر سيستم طراحي شده به طور طبيعي وابسته به منبع تغذية خود ميباشد. يعني اولين پارامتر در طراحي مدار نوع منبع تغذيه و مقادير وابسته به آن است. يكي از مباحث مهم در طراحي SMPS ها، سنگين وزن بودن و گراني آن است، كه كليه اينهادر يك منبع تغذيه از نوع SMPS به صورت دستگاه ارزان قيمت، سبك و كوچك تعريف خواهدشد.

وقتي كه طراح سيستم شروع طراحي مي كند، اولين تعريفي را كه در نظر خود مجسممي كند، مقدار ولتاژ و جـريان ماكزيمم در SMPS است. بنابراين نسبت ولتاژ و جريانتعيين كننده انتخاب قطعات مورد نياز براي طراحي است.

مقدار ولتاژخروجي:

عموماً در بيشتر مدارات منطقي ولتاژ 5v مورد نياز مي باشد، اما در بعضيموارد نياز به 5v- هم مي باشد. در كامپيوترها براي ايجاد گشتاور در موتورهاي متنوعبه كار رفته در درايوهاي مختلف مانند موتورهاي CPU FAN ,CD ROM, F.D.D , H.D.D و ... نياز به ولتاژهاي +12v ,-12v مي باشد. در مصارف كنترل صنعتي جهت اعمال فرمانتحريك قطع و وصل در شيرهاي برقي و رله هاي كنتاكتوري از طريق پورتهاي PLC ولتاژاعمالي به سيستمهاي تحت كنترل داراي سطوح ولتاژي +24v ,-24v است. در اتومبيلهايبرقي، تركشن و HVDC به سطح ولتاژ بالاتري احتياج است.

مقدار جريان:

در هرخروجي مي بايست ماكزيمم جريان مصرفي در حالت پايداري مشخص شود. هر سيستم الكتريكيدر روي بدنه خود پلاكي دارد كه در آن تمام مقادير نامي و مجاز مورد نياز دستگاه ازطرف كارخانه سازنده باتوجه به مشخصات طراحي و تستهاي متعددي كه بر روي دستگاه انجامشده است، مشخص مي باشد. براي مثال در ديسك درايوها مقدار جريان راه اندازي و حالتپايداري مشخص مي باشد و طراح منبع تغذيه بايستي حد مجاز جريان خروجي را بالاتر ازجريان راه اندازي و حالت پايداري تعيين نمايد. حتي در بعضي از مواقع سازندهدياگرامهايي را همراه با دستگاه قرار مي دهد كه كمك بيشتري به طراح ميكند.

ولتاژ ورودي:

ولتاژ ورودي مي تواند از نوع AC يا DC و با رنج تغييراتمشخصي باشد. طراح حتماً بايد به نوع ورودي و عملياتي كه مي بايد روي آن انجام دهدتا خروجي مطلوبي بدست آورد را همواره در نظر بگيرد. معمولاً فرکانس، دامنه و شکلموج ولتاژ ورودي در طراحي خيلي مهم است. همچنين نوع شبکه اي که تغذيه ورودي را برعهده دارد مهم است. معمولاً در محيطهاي صنعتي مانند کارخانجاتي که شبکه در شرايطسخت جهت تامين انرژي قوص الکتريکي و … کار مي کند شکل موج ولتاژ و جريان ورودي غيرقابل پيش بيني است و بايد با استفاده از سيستمهاي جبرانساز شکل موجهای شبکه را تاحد قابل قبولي اصلاح کرد.

ايزولاسيون:

در بسياري از كاربردها ايزولاسيونالكتريكي بين ورودي ها و خروجي هاي مدارات احتياج مي باشد، وحتي در بسياري از مواردايزولاسيون بين خروجي دستگاه با ورودي دستگاه ديگر نيز مورد نياز است و طراح ملزمبه انديشيدن تدابيري خاص جهت برآورده سازی اين امر مي باشد.

ايزولاسيون الكتريكياغلب توسط ترانسفورماتور در منابع تغذيه ايجاد مي شود كه استفاده از ترانسفورماتورباعث حجيم شدن منبع تغذيه مي شود. در مصارفي كه نياز به حجم كوچك مي باشد، مانندماهواره ها، كامپيوترها، شارژرهاي باطري موبايل و تلفن و همچنين در منبع تغذيه مورداستفاده در پرينترها و دستگاه هاي كوچك كه اجبار در كوچك ساختن آنها مي باشد نظيردوربينهاي عكاسي ديجيتالي و دوربينهاي فيلم برداري و لوازم نظامي استراق سمع وجاسوسي و بمبها و موشكهاي دوربرد ناچاراً بايد از ايزولاسيون به وسيلهترانسفورماتور چشمپوشي كرد و به فكر چارة ديگري براي تحقق بخشيدن به اين امر بود يااينكه توسط مدارات فيدبك عمل تثبيت خروجي را در صورت وجود تغيير يا اغتشاش در وروديرا انجام داد تا از مدارات در مقابل صدمه ديدنو معيوب شدن حفاظت شود و يا اينكهبايست از ايزولاسيون تا حدودي يا کلاً صرف نظر نمود.

ريپل در خروجي:

طبيعتاًمقداري نوسان در خروجي DC منابع تغذيه وجود دارد. به مقدار دامنه پيك تا پيك ايننوسانات ريپل مي گويند. هر خروجي كه داراي ريپل باشد، حتماً داراي تعدادي هارمونيكبغير از فرکانس صفر هرتز است. به همين خاطر اغلب مقدار خروجي را به جاي معرفي بامقدار DC آنرا با مقدارrms نشان مي دهند. هر چه مقدار نسبت ثابت ريپل به مقدار DC كوچكتر باشد بهتر است. اين نسبتِ در صديِ ريپل را مي توان با استفاده از فيلترپايين گذر متشكل از سلف و خازن و يا افزايش فركانس ورودي و كليدزني با سرعت زياد تاحد قابل ملاحظه اي كاهش داد.

رگولاسيون

ولتاژ خروجي در يك منبع تغذيه متأثراز عواملي مي باشد كه اين عوامل عبارتند از:

 

ب( تغييرات در جريان بار.

ج ) تغييرات در درجه حرارت محيط.

يك منبع تغذيةرگوله معمولاً داراي مدارات فيدبك براي جبران اين تغييرات و اصلاح آنها و محدودكردن اين تغييرات در ناحية قابل قبولي مي باشد. اين فيدبك ها ممكن است عملرگولاسيون را به صور (1)رگولاسيون خط، (2)رگولاسيون بار، (3)رگولاسيون حرارتي،انجام دهد.

پاسخ حالت گذرايي:

پاسخ به تغييرات ناگهاني و گذراي جريان بار يكياز پارامترهاي مهم در هر منبع تغذيه اي است. در حالت بار كامل در صورتي كه جريانبطور وصل شدن ناگهاني كليد در بار جاري شود، حتي در صورتي كه بار متصل به ترمينالخروجي جريان كمي را از منبع تغذيه دريافت كند، ولتاژ خروجي ناگهان مي افتد و ازولتاژ حالت بي باري كمتر مي شود و سپس توسط رگولاسيون به يك حد پايدار خواهد رسيد. از طرف ديگر در حالتي كه منبع تغذيه با بار كامل در حالت پايدار به سر مي برد اگرناگهان بار توسط كليد قطع شود، آنگاه ناگهان ولتاژ خروجي صعود مي كند، و ازحالتقبلي خود فراتر مي رود و سپس با چندين نوسان به حالت پايدار بدون بار خواهد رسيد. در اين حالت ممكن است كه قطعاتي كه در بلوكهاي خروجي منبع تغذيه هستند اين سطحتغييرات را تحمل نكنند و از بين بروند. در بعضي از موارد دربعضي از سيستمها ممكناست كه خروجي به حالت پايدار نرسد و نوساني ياحتي ناپايدار شود. از آنجا كه درخروجي اغلب منابع تغذيه فيلتر هاي صافي براي كاهش ريپل ولتاژ و جريان مي باشند كهاين فيلترها داراي ظرفيتهاي خازني بزرگي هستند. با ناپايدار شدن ولتاژ امكان انفجاردر خازن وجود دارد.

از سوي ديگر زمان بازيابي يا Recovery Time زمان لازم برايبازگشت به حالت پايدار طبيعي مي باشد، كه بايستي تاحد ممكن اين زمان كوچك باشد. پسبايد توسط روشهاي رگولاسيون خاص ولتاژ خروجي را محدود كرد و سعي نمود كه در كمترينزمان ممكن و با كمترين نوسان و Over Shoot به حد پايداري خود برسد. زمان پاسخگذرايي در منابع تغذيه و بخصوص در منابع تغذيه سوئيچينگ با روشهاي مختلفي كهسازندگان SMPS از آن استفاده مي كنند نظيرحلقه هاي فيدبك و جبران ساز و قرار دادنفيلترهاي مخصوص در طبقات مختلف منبع تغذيه كه در قسمتهاي بعدي به آن اشاره مي شود،خيلي كوتاه خواهد شد.

  انتشار : ۴ آبان ۱۳۹۴               تعداد بازدید : 330
راهنمای جامع دزدگیر

راهنمای جامع دزدگیر

با این راهنمای جامع، به دنیای شگفت‌انگیز دزدگیرها قدم بگذارید، با انواع مختلف آنها، نحوه نصب و راه‌اندازی، و نکات امنیتی برای انتخاب و استفاده از دزدگیر آشنا شوید و با خیالی آسوده از منزل، محل کار و دارایی‌های خود محافظت کنید!   در دنیای امروز، امنیت منازل، محل کار و ... ...

دریافت فایل : راهنمای جامع دزدگیر
راهنمای جامع نقشه خوانی برق صنعتی

راهنمای جامع نقشه خوانی برق صنعتی

با این راهنمای جامع، به دنیای شگفت‌انگیز نقشه خوانی برق صنعتی قدم بگذارید، با انواع نقشه‌ها و علائم آنها آشنا شوید و با تسلط بر این مهارت، به درک عمیق‌تر از تاسیسات برقی و عیب‌یابی آنها دست پیدا کنید!   نقشه خوانی برق صنعتی، مهارتی ضروری برای هر تکنسین برق و مهندس برق ... ...

راهنمای جامع طبقه بندی فیوزها

راهنمای جامع طبقه بندی فیوزها

با این راهنمای جامع، به دنیای شگفت انگیز فیوزها قدم بگذارید، انواع مختلف آنها را بشناسید، با نحوه کار و عملکرد آنها آشنا شوید و با انتخاب و استفاده صحیح از فیوزها، از تجهیزات و لوازم برقی خود در برابر خطرات ناشی از اضافه بار و اتصال کوتاه محافظت کنید!   فیوزها، یکی از ... ...

شبیه سازی مقاله جبران سازی نامتعادلی ولتاژ در ریز شبکه با ژنراتور سنکرون مجازی

شبیه سازی مقاله جبران سازی نامتعادلی ولتاژ در ریز شبکه با ژنراتور سنکرون مجازی

مبدل های قدرت در دهه گذشته کاربردهای زیادی در صنعت برق پیدا کرده اند. ژنراتور سنکرون مجازی (VSG) یک نمونه واقعا موثر از این مبدل ها است که می تواند برای القای دینامیک مورد نظر به شبکه استفاده شود. علیرغم عملکرد عالی VSGها در شرایط متعادل، آنها انعطاف پذیری لازم برای حذف ... ...

راهنمای جامع سیم پیچی دینام

راهنمای جامع سیم پیچی دینام

با این راهنمای جامع، به دنیای شگفت‌انگیز سیم پیچی دینام قدم بگذارید، با اصول و مراحل سیم پیچی انواع مختلف دینام آشنا شوید و با به کارگیری دانش و مهارت خود، به تعمیر و بازسازی دینام خودرو و سایر تجهیزات برقی بپردازید!   دینام، یکی از اجزای حیاتی سیستم برق خودرو است که ... ...

راهنمای جامع کیفیت توان برق

راهنمای جامع کیفیت توان برق

با این راهنمای جامع، به دنیای شگفت‌انگیز کیفیت توان برق قدم بگذارید، با مفاهیم و پارامترهای کلیدی آن آشنا شوید، با روش‌های اندازه‌گیری و آنالیز کیفیت توان برق به طور کامل مسلط شوید و با به کارگیری این دانش، پایداری و کارایی سیستم‌های الکتریکی خود را به طور چشمگیری ارتقا ... ...

راهنمای جامع ساخت لامپ

راهنمای جامع ساخت لامپ

با این راهنمای جامع، به دنیای شگفت‌انگیز ساخت لامپ قدم بگذارید، با انواع مختلف لامپ، اصول و مراحل ساخت آنها آشنا شوید و با به کارگیری خلاقیت خود، لامپ‌های منحصر به فرد خود را بسازید!   لامپ، یکی از اختراعات بشر است که نقش مهمی در روشنایی محیط و زندگی ما دارد. انواع ... ...

راهنمای جامع تعمیر نور و چراغ معابر

راهنمای جامع تعمیر نور و چراغ معابر

با این راهنمای جامع، به دنیای شگفت‌انگیز تعمیر نور و چراغ معابر قدم بگذارید، با انواع مختلف چراغ‌ها، اصول عیب‌یابی و تعمیر آنها آشنا شوید و با به کارگیری دانش و مهارت خود، به روشنایی بخشیدن به شهرها و ارتقای ایمنی عبور و مرور کمک کنید!   نور و چراغ معابر، نقش حیاتی در ... ...

راهنمای جامع تبدیل واحدهای الکتریکی

راهنمای جامع تبدیل واحدهای الکتریکی

در دنیای برق و الکترونیک، آشنایی با واحدهای الکتریکی و نحوه تبدیل آنها بین یکدیگر از مهارت های ضروری است. این راهنمای جامع، به شما کمک می کند تا به طور کامل بر تبدیل واحدهای الکتریکی مسلط شوید. در این راهنما، به بررسی موارد زیر می پردازیم: معرفی واحدهای پایه و فرعی ... ...

راهنمای جامع ایمنی در برق

راهنمای جامع ایمنی در برق

برق، یکی از مهم ترین اختراعات بشر است که نقش حیاتی در زندگی روزمره ما دارد. با این حال، برق می تواند بسیار خطرناک باشد و در صورت عدم رعایت نکات ایمنی، می تواند منجر به برق گرفتگی، آتش سوزی و سایر حوادث ناگوار شود. در این راهنمای جامع، به بررسی کامل اصول ایمنی در برق، از ... ...

راهنمای جامع نصب کابل برق

راهنمای جامع نصب کابل برق

با این راهنمای جامع، به دنیای نصب کابل برق قدم بگذارید، اصول و الزامات آن را بشناسید، با انواع کابل ها و ابزارهای مورد نیاز آشنا شوید، مراحل نصب را به صورت گام به گام فرا بگیرید و با نصب اصولی کابل برق در منزل یا محل کار خود، از ایمنی و آسایش بیشتری برخوردار شوید!   برق، ... ...

مطالعه روش‏های تلفیق داده در سیستم ناوبری ترکیبی INS/GNSS

مطالعه روش‏های تلفیق داده در سیستم ناوبری ترکیبی INS/GNSS

این محصول در قالب یک سمینار کامل نوشته شده است که نیاز به هیچگونه ویرایشی ندارد. این فایل در ۷۸ صفحه و در فرمت word تنظیم شده است که شامل چکیده،فهرست مطالب که در ۶ فصل آورده شده و در نهایت مراجع و رفرنس ها می باشد. در این سمینار قصد داریم ابتدا اصول کارکرد سیستم ناوبری ... ...

شناسایی سیستم به روش آنالیز طیفی با کد نویسی در متلب و مقایسه آن با کد دستوری spa

شناسایی سیستم به روش آنالیز طیفی با کد نویسی در متلب و مقایسه آن با کد دستوری spa

این فایل در فرمت پاورپوینت تهیه شدا است. این کد براساس سه گام مهم نوشته شده است که مختصرا شرح داده می شود گام اول: ابتدا ورودی را به سیستم اعمال می کنیم و خروجی ها را ثبت می کنیم. اولین گام محاسبۀ کوواریانس و کراس کوواریانس از این ورودی و خروجی هاست. برای شناسایی سیستم ... ...

راهنمای جامع خازن ها - درک کامل اصول، کاربردها و انواع

راهنمای جامع خازن ها - درک کامل اصول، کاربردها و انواع

خازن ها، یکی از اجزای اساسی مدارهای الکتریکی و الکترونیکی هستند که وظیفه ذخیره سازی بار الکتریکی را بر عهده دارند. در این راهنمای جامع، به بررسی عمیق خازن ها، از جمله اصول عملکرد، انواع، کاربردها، محاسبات و انتخاب خازن مناسب، می پردازیم. با این راهنما می توانید: اصول ... ...

شبیه سازی شبکه HVDC

شبیه سازی شبکه HVDC

در این پروژه، یک واحد انرژی تجدید پذیر (توربین بادی) از طریق خطوط جریان مستقیم ولتاژ بالا (HVDC) به یک شبکه AC متصل شده است. بدیهی است که از دو مبدل (کانورتر) AC به DC جهت تبدیل پارامترهای الکتریکی استفاده شده است. سیستم های کنترل مبدل ها برای واحد تجدید پذیر و شبکه به ... ...

دریافت فایل : شبیه سازی شبکه HVDC
پاورپوینت کامل و جامع با عنوان تقریب فیلترهای الکترونیکی (فیلتر و سنتز مدار) در 112 اسلاید

پاورپوینت کامل و جامع با عنوان تقریب فیلترهای الکترونیکی (فیلتر و سنتز مدار) در 112 اسلاید

فیلتر پایین‌گذر (به انگلیسی: Low-pass filter) نوعی از فیلتر می‌باشد که سیگنال‌هایی با بسامدی کمتر از بسامدی مشخص را عبور می‌دهد لازم به توجه است که این فیلتر در بحث پردازش سیگنال و جریان‌های متناوب اهمیت دارد و اثری بر جریان‌های مستقیم ندارد. فیلتر بالاگذر (به انگلیسی: ... ...

پاورپوینت گیاه جینکو بیلوبا

پاورپوینت گیاه جینکو بیلوبا

عنوان پاورپوینت:دانلود پاورپوینت گیاه جینکو بیلوبافرمت: پاورپوینت قابل ویرایشتعداد اسلاید: 17پاورپوینت کامل و آماده ارائهفهرست مطالب:معرفی کوتاهی از گیاه جینکو بیلوباترکیبات شیمیایی اصلیاصلی ترین ترکیب تشکیل دهنده آنمکانیسم عمل جینکو بیلوبااشکال دارویی جینکو بیلوباکاربرد آن ... ...

دانلود جزوه کنترل مدرن دانشگاه خواجه نصیر

دانلود جزوه کنترل مدرن دانشگاه خواجه نصیر

جزوه عالی و کامل تایپ شده سیستم های کنترل پیشرفته (کنترل مدرن) آماده برای دانلود است. مشخصات جزوه دانشگاه: صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی رشته: مهندسی برق، مهندسی مکانیک استاد: دکتر بیژن معاونی فایل های همراه جزوه: تمرین ها و جواب های کامل، کوئیزها، پروژه ها فرمت: PDF پی ... ...

دانلود شبیه سازی یکسوساز تک فاز تمام موج تریستوری

دانلود شبیه سازی یکسوساز تک فاز تمام موج تریستوری

شبیه سازی یکسوساز تک فاز تمام موج تریستوری   الکترونیک صنعتی یا الکترونیک قدرت شاخه ای از مهندسی برق است که در آن با استفاده از خواص حالت جامد مواد نمیه هادی، توان ها (ولتاژ ها و جریان ها) ی قدرت کنترل یا تبدیل می شوند. بنابراین تمام منابع تغذیه جدید همچون شارژرها، ... ...

کتاب Impedance source power electronic converters

کتاب Impedance source power electronic converters

این کتاب محصول جدید انتشارات wiley در سال 2016 است. برای اطلاعات بیشتر به اینجا مراجعه شود. فرمت: PDF تعداد صفحات:419 پیشنهاد ویژه: در صورتی که تمایل دارید کتاب فوق را با 80 درصد تخفیف به همراه یک هدیه ویژه خریداری نمایید به بخش خرید پکیج کتاب های الکترونیک قدرت ... ...

پاورپوینت کامل و جامع با عنوان مفاهیم اولیه در طراحی مدارات فرکانس رادیویی (RF) در 203 اسلاید

پاورپوینت کامل و جامع با عنوان مفاهیم اولیه در طراحی مدارات فرکانس رادیویی (RF) در 203 اسلاید

فرکانس رادیویی یا آراِف به دامنه‌ای از نوسانات در بازهٔ ۳ کیلوهرتز تا ۳۰۰ گیگاهرتز گفته می‌شود که معادل است با بسامد موج‌های رادیویی و جریان‌های متناوبی حامل سیگنال‌های رادیوییهستند. آراِف معمولا بیشتر از کارکردهای مکانیکی، به کارکردهای الکتریکی اشاره دارد، با این وجود ... ...

پاورپوینت کامل و جامع با عنوان فتوولتاییک در 47 اسلاید

پاورپوینت کامل و جامع با عنوان فتوولتاییک در 47 اسلاید

فتوولتاییک (به انگلیسی: Photovoltaics) یا به اختصار PV، فناوری تبدل (انرژی) نور به الکتریسیته از راه استفاده از نیم‌رساناهایی است که ویژگی اثر فوتوولتاییک دارند؛ پدیده‌ای که در زمینه‌های فوتوشیمی، فیزیک و الکتروشیمی مورد استفاده و بررسی است. یک سامانه فتوولتاییک با ... ...

اگر به یک وب سایت یا فروشگاه رایگان با فضای نامحدود و امکانات فراوان نیاز دارید بی درنگ دکمه زیر را کلیک نمایید.

ایجاد وب سایت یا
فروشگاه حرفه ای رایگان

پرفروش ترین ها

    پر فروش ترین های فورکیا


    پر بازدید ترین های فورکیا


    مطالب تصادفی

    • کاربرد و عملکرد فیبر نوری
    • چطور برخورد دهنده بزرگ هادرون (LHC) کار می کند؟
    • الگوریتم ضرب کننده Booth و پیاده سازی آن با زبان VHDL
    • مشخصه های فنی دوربین Panasonic Lumix DMC G۱
    • صفحه نمایش LCD

    تمام حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به "" می باشد